Yeni BMW Z4’ün prömiyeri Pebble Beach’te yapıldı

Ototeknikveri     24 Ağustos 2018 01:13

BMW yeni üzeri açık spor otomobilinin özel First Edition versiyonunu Pebble Beach’e getirdi.

Yeni BMW Z4’ün prömiyeri Pebble Beach’te yapıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW yeni Z4’ü Kaliforniya güneşinde tanıttı. Concours d’Elegance etkinliklerinin yapıldığı Monterey yakınlarındaki Pebble Beach Golf Links bu kez BMW Z4’ün dünya prömiyerine sahne oldu. Dinamik boyutları, duyusal tasarımı ve heyecan verici sportifliğiyle yeni model üzeri açık iki kişilik klasik roadster konseptini günümüzün dünyasına taşıyor.

 

Pebble Beach’te BMW yeni modelin Z4 M40i First Edition versiyonunu sergileyecek (ortalama yakıt tüketimi: 7.1 – 7.4 l/100 km, CO2 emisyonu: 162 – 168 g/km). Sınırlı sayıda üretilen bu versiyon sadece sürüş deneyimi ve yol tutuşundaki kıvraklığı, hassasiyeti ve dinamik karakteriyle değil, aynı zamanda sofistike tasarımı ve donanım özellikleriyle de etkileyici. First Edition, özel Frozen Orange metalik kaporta boyasıyla geliyor.

 

Yeni Z4’ün dinamik potansiyelini anlamak için bir bakış yetiyor. Sürücünün merkezi oturma konumu, düşük ağırlık merkezi, mükemmel dengelenmiş 50 : 50 akslar arası yük dağılımı, geniş tekerlek aralıkları ve kompakt aks açıklığı, dinamik yol tutuşu ve yoğun sürüş keyfi için ideal bir bileşim oluşturuyor.

 

BMW Z4 M40i First Edition bu beklentileri olağanüstü güçlü (250 kW/340 bg) altı silindirli motoru, elektronik kontrollü amortisörlere sahip spor süspansiyonu, M Sport fren sistemi ve elektronik kontrollü M Sport diferansiyel ile her açıdan karşılıyor. Otomobil sadece 4.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabiliyor.

 

Dikey yerleştirilmiş farlar, BMW’nin böbrek şekilli ön panjuru, spor otomobil stili tekerleklerin üzerine doğru uzanan kaput, ön tekerlek kemerlerinde geniş hava girişleri ve arka kısımdaki spoyler gibi özelliklerin tümü yeni BMW Z4’ün karakteristik görünümüne katkıda bulunuyor. İç mekan tasarımı da yeni BMW Z4’ün sprotifliğini ön plana çıkartıyor. Sürücü odaklı kokpit stili dinamik çizgileriyle dikkat çekiyor. Tüm kontrol elemanlarının net ve kolay erişilir şekilde konumlandırılması, BMW Z4’ün içinde sürüş deneyimine verilen önemi gösteriyor.

 

BMW Z4 M40i First Edition ayrıca otomobilin sportif havasını pekiştiren ilave tasarım ve donanım özelliklerine sahip. Özel Frozen Orange metalik gövde rengi, elektrikli açılabilen kumaş tavanın gümüş efektli antrasit rengiyle, siyah dış ayna kapakları ve iki renkli, çift kollu 19 inç hafif alaşım jantlarla bütünleşiyor. İç mekanda dekoratif dikişli Vernasca siyah deri döşemeler, elektrikli ayarlanabilir ve hafızalı koltuklar, ambiyans aydınlatması ve Harman Kardon surround ses sistemi bulunuyor. Uzun far için matrix fonksiyonlu Adaptif LED farlar, BMW head-up display ve en yeni ağ teknolojisine sahip BMW Live Cockpit Professional, yeni BMW Z4’ün geleceğe hazır olduğunu kanıtlıyor.

 

Pebble Beach’te yapılan tanıtım bir başlangıç niteliğinde olacak, BMW yeni modelin tüm detaylarını, kapsamlı motor seçeneklerini, teknik inovasyonları ve çeşitli donanım özelliklerini 19 Eylül 2018’de açıklayacak. Bunun ardından yeni BMW Z4 Paris Otomobil Fuarı’nda (4 Ekim – 14 Ekim 2018) yer alacak. 2019’un bahar aylarında otomobil dünya piyasalarında satılmaya başlanacak.

Son Güncelleme : 24 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo