Kalashnikov retro görünümlü elektrikli otomobiliyle Tesla’ya rakip oluyor

Ototeknikveri     24 Ağustos 2018 07:26

Ünlü Rus silah şirketi Kalashnikov otomobile ekleyeceği modern bileşenler sayesinde Tesla ile kolayca başa çıkabileceğini iddia ediyor.

Kalashnikov retro görünümlü elektrikli otomobiliyle Tesla’ya rakip oluyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AK-47 makineli tüfekleriyle tanınan Kalashnikov bu kez elektrikli otomobil işine soyundu. 1970’lerden bir modeli temel alan ve CV-1 adı verilen otomobilin prototipi Moskova’da bir silah fuarında tanıtıldı.

 

Otomobilin görünümü için 1970’lerde Sovyet döneminde üretilen “Izh-Kombi” hatchback modelden esinlenilmiş. Retro görünümün altında modern bileşenler barındıran otomobil tek şarjla 350 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

 

Firmadan yapılan açıklamada “Bu teknoloji Tesla gibi global elektrikli otomobil üreticileriyle rekabet etmemizi sağlayacak. Konseptimizi geliştirirken global piyasa liderlerinin deneyiminden ilham aldık.” denildi.

 

Kalashnikov uzun süredir faaliyet alanlarını genişletmeye çalışıyor. Firma kısa süre önce bir giysi koleksiyonu ve şemsiyeden cep telefonu kılıfına kadar pek çok farklı ürün çıkardı.

 

Firmanın elektrikli otomobil işine girmesiyse Ruslar arasında farklı tepkilere neden oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları otomobili çok ilginç bulurken, bazılarıysa görünümüyle dalga geçerek “zombi” gibi isimler taktılar.

Son Güncelleme : 24 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo