EQ Silver Arrow Mercedes’in elektrikli geleceğini gözler önüne seriyor

Ototeknikveri     26 Ağustos 2018 07:47

Konsept otomobiller sadece ilgi çekmek için hazırlanan gösteri araçları değil, aynı zamanda markanın gideceği yeni tasarım yönünü, yeni modellerde kullanılacak stili ve gelecek teknolojileri haber veriyorlar.

EQ Silver Arrow Mercedes’in elektrikli geleceğini gözler önüne seriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bunun gibi çalışmalardan birisi olan, Mercedes-Benz’in EQ Silver Arrow elektrikli konsepti, markanın gelecek için planladığı elektrikli otomobillerinde kullanacağı bazı tasarım bileşenleri ve teknolojiler hakkında fikir veriyor. Pebble Beach Concours d'Elegance etkinliğinde tanıtılan tek kişilik konsept, uzun yıllar boyunca en güçlü yarış otomobili olarak bilinen W 125 Grand Prix modelinden ilham alıyor.

 

738 bg motoruyla EQ Silver Arrow 400 km’den fazla elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Yan hava girişleri 80 kWh kapasiteli pilin soğutulmasını sağlıyor.

 

EQ Silver Arrow konseptinin üretime geçirilmesi beklenmese de, konsept Mercedes’in 2022’ye kadar çıkartmayı planladığı EQ markalı 10 modeli önemli ölçüde etkileyecek. Aralarında yarı kompakt sedan, kompakt crossover ve lüks sedan otomobillerin de bulunduğu bu EQ modelleri, markanın daha uzun vadeli 50 elektrikli model planının bir parçası.

 

Karbon fiberden yapılmış EQ Silver Arrow uzun kaputu ve kokpitin arkasındaki aerodinamik kuyruğuyla eski yarış otomobillerine saygı duruşunda bulunuyor. Arka difüzör de rüzgar direncini artırıp hava freni görevi gören iki uzatılabilir spoyler ile motor sporları ruhuna uygun. Özel Alubeam Silver kaporta boyası da yine nostalji unsurlarından biri olarak yer alıyor. Öte yandan, buradan sonra Silver Arrow fütüristik bir konsept olduğunu kanıtlıyor.

 

Ön tampon bir ekrana dönüştürülmüş ve ince farlar bir aydınlatma şeridiyle birbirine bağlanmış. Yan eteklerde de yine bir aydınlatma şeridi bulunuyor, ayrıca arka tekerleklerin hemen önünde büyük EQ logosu mavi ışıkla aydınlatılmış.

EQ Silver Arrow özel tekerlekleriyle dikkat çekiyor. 168 kollu tekerlekler hafif alüminyumdan yapılmış ve EQ markasının simgesi olan kırmızı altın rengi verilmiş.

 

EQ Silver Arrow iç mekanda da gelişmiş teknolojilere sahip. Sürücü çevre görüntüsünün üç boyutlu yansıtıldığı bir panoramik ekranla çevreleniyor. Sürüş modları ise direksiyona monte edilmiş dokunmatik ekrandan seçilebiliyor.

 

Elektrikli bir otomobilin yarış otomobili hissini gölgelememesi gerektiğini düşünen Mercedes, Silver Arrow için “motor sesi” seçeneklerine de yer vermiş. Bu seçenekler arasında Formula 1 Silver Arrow ya da Mercedes-AMG V-8 motor sesleri de var.

Otomobil oyun teknolojisine de sahip. Sürücüler tarihteki ya da mevcut Silver Arrow yarış otomobillerine karşı sanal bir yarış pistinde yarışabiliyor. Yola yansıtılan görüntülerde sürücü diğer yarışmacıları önünde ya da arkasında silüet olarak görebiliyor. Yapay zeka temelli bir ses asistanı yarış sırasında taktik veriyor.

 

EQ Silver Arrow tasarım ve teknoloji bakımından şimdilik bir hayal gücü çalışması olsa da, konseptteki özelliklerin ne kadarının gerçek otomobillere aktarılacağını önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

 

 

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo