Audi PB18 E-Tron konsepti sürüş keyfini geleceğe taşıyor

Ototeknikveri     26 Ağustos 2018 10:59

Elektrikli konseptlerin otonom sürüş sistemleriyle donatıldığı bir dönemde, Audi son çalışmasında farklı bir yol izledi. PB18 e-tron konsepti sürücü odaklı otomobillerin gelecekte de var olabileceğini gösteriyor.

Audi PB18 E-Tron konsepti sürüş keyfini geleceğe taşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kaliforniya’da Monterey Otomobil Haftası’nda tanıtılan PB18 e-tron konsepti, özellikle sürüş keyfi için tasarlanmış tam elektrikli bir süper otomobil. Otomobilde yarı otonom teknolojiler yok.

 

Konsept üç elektrikli motor kullanıyor. Öndeki motor 201 bg güç çıkışı sağlarken, arkadaki diğer iki motorun toplam gücü 604 bg. Toplam güç çıkışı tipik bir sürüşte 671 bg ancak sürücü isterse bunu azami 746 bg olacak şekilde yükseltebiliyor. Konsept otomobil sadece iki saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

Olağanüstü gücüne rağmen otomobil aynı zamanda verimli olacak şekilde tasarlanmış ve fren enerjisi geri kazanım sistemine yer verilmiş. Ön ve arka akslarda elektrikli motorların bulunması, Audi’nin Elektronik Stabilizasyon Kontrolü’nün yanı sıra çalışan Tork Kontrol Yöneticisi’ni de otomobile eklemesine imkan vermiş. Sistem mümkün olan en iyi performansı sağlamak için gücü tekerleklere anlık ihtiyaca göre dağıtabiliyor.

95 kWh kapasiteli pil sayesinde otomobil 500 km elektrikli sürüş mesafesine sahip (WLTP prosedürüne göre). Konsept aynı zamanda 800 volt ile şarj olacak şekilde tasarlanmış, bu da pilin 15 dakikada tamamen doldurulabildiği anlamına geliyor. Audi Kablosuz Şarj sistemi de konsept tarafından destekleniyor. Bu sistemle park yerindeki zemine konulan özel şarj pedinin yarattığı manyetik alan ve bu manyetik alandan gelen elektriği alan otomobilin alt kısmındaki bobin, pilin şarj olması için yetiyor ve kabloya gerek kalmıyor.

 

Audi PB18 e-tron konsepti başarılı R18 e-tron quattro Le Mans yarış otomobilinden de ilham alıyor ve benzer bir süspansiyon sistemiyle geliyor. Bu sistem ön aksta itme çubukları ve arkada çekme çubukları kullanıyor, bunu adaptif manyetik amortisörler tamamlıyor.

 

Konseptin ilginç yanlarından birisi de, iç mekanın sürücünün tercihine göre tek kişilik ya da çift kişilik olarak düzenlenebilmesi.

 

Audi şimdilik PB18 e-tron konseptini üretime geçirmeyi planlamıyor.

 

 

Son Güncelleme : 26 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo