Porsche 911 Project Gold yeni emisyon standartları nedeniyle bazı ülkelerde yola çıkamayabilir

Ototeknikveri     27 Ağustos 2018 11:15

Porsche, Pebble Beach’te yeni 993 nesli 911 Turbo modeli Project Gold’u tanıttı. Çok etkileyici bir tasarıma sahip bu otomobil ne yazık ki bazı ülkelerde yola çıkabilecek yasal gereklilikleri karşılayamıyor.

Porsche 911 Project Gold yeni emisyon standartları nedeniyle bazı ülkelerde yola çıkamayabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche Classic satış ve pazarlama şefi Philipp Salm, otomobilin neden standartlara uymadığını açıkladı.

 

Project Gold 1990’lardan bir 993 otomobili temel alsa da 2018 yılına ait bir model, bu nedenle 2018 yılının standartlarına uyması gerekiyor. Öte yandan, otomobilde kullanılan 90’lara ait hava soğutmalı altı silindirli motorun ise özellikle Avrupa’da emisyon standartlarına uyabilmesinin hiç bir yolu yok.

 

Otomobilin bazı yerlerde kullanılabilmesi yine de mümkün olacak. Özellikle Suudi iş adamlarının otomobile ilgi gösterdiği, hangi bölgelerde kullanılabileceğini öğrenmek ve satın almak için Porsche’ye talepte bulundukları öğrenildi.

 

Project Gold’un tasarımı büyük ölçüde Porsche 911 Turbo S Exclusive serisi ile benzerlik gösteriyor. İki otomobilde de aynı altın sarısı metalik kaporta boyası ve kabinin çeşitli noktalarında yine altın sarısı detaylar bulunuyor.

 

Otomobil 27 Ekim’de ABD’nin Georgia eyaletinde, Atlanta kentinde düzenlenen Porsche 70. yıl özel müzayedesinde açık artırmaya çıkartılacak ve şanslı bir Porsche meraklısı otomobile sahip olabilecek.

 

 

 

Son Güncelleme : 27 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo