2019 Fiat 500X yeni turbo motorlar ve tasarım değişiklikleriyle çıktı

Ototeknikveri     28 Ağustos 2018 05:48

Güncellenen Fiat 500X Avrupa’da yeni motorlar, küçük stil değişiklikleri ve gelişmiş teknolojilerle sunulacak.

2019 Fiat 500X yeni turbo motorlar ve tasarım değişiklikleriyle çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin dış cephesinde en belirgin değişiklikler aydınlatma ünitelerinde. LED gündüz farları ve LED arka lambalar, ayrıca Magneti Marelli ile birlikte geliştirilen opsiyonel full LED farlar artık 500X ile birlikte geliyor. Fiat full LED farların önceki modelde yer alan Xenon farlardan %20 daha parlak olduğunu belirtiyor.

 

Yeni şehir odaklı Urban donanım seviyesi Cross ve City Cross versiyonlarına katılıyor, yeni ön ve arka tamponlarla geliyor. Cross ve City Cross versiyonları da yeni koruyucu plakalarla güncellenmiş.

 

İçeride en önemli değişiklik yeniden stillendirilen kokpit ve daha kolay okunan grafiklere sahip yeni kontrol paneli. Panelde üç daire şekilli bileşen bulunuyor ve iki analog göstergeyle ortada 3.5 inç TFT ekran birarada geliyor.

 

Techno deriyle kaplanmış ve üzerinde radyo kontrollerinin bulunduğu direksiyon simidi de yeni özellikler arasında. Firma yeni direksiyonun sürücünün ellerini daha iyi konumlandırmasına imkan verdiğini belirtiyor. Güncellenen Fiat 500X kumaş ve deri döşemeler ve farklı renklerle toplam yedi ayrı kombinasyonla sunuluyor.

 

7 inç dokunmatik HD ekranla gelen standart Uconnect multimedya sistemi Apple CarPlay ve Android Auto desteği de sunuyor. Bluetooth, ses çalma, metin okuyucu, ses tanıma, Aux ve USB portları ve direksiyon üzerinde multimedya kontrolleri sistemin diğer özellikleri arasında.

 

Güncellemeyle gelen en önemli özellikler kaputun altında bulunuyor. 500X doğal emili benzinli motorların yerine yeni Firefly turboşarjlı üç ve dört silindirli motorlarla geliyor. Bu motor seçenekleri 2019 Jeep Renegade ile paylaşılıyor.

 

Üç silindirli 1.0 litre motor 120 PS güç çıkışı ve 190 Nm tork, dört silindirli 1.3 litre motor ise 150 PS güç çıkışı ve 270 Nm tork ile geliyor. Daha küçük olan motor altı vitesli manuel şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemiyle çalışırken, büyük olan altı vitesli DCT çift debriyajlı otomatik şanzıman ve yine önden çekişli sistemle geliyor.

 

Bu yeni motorlara ek olarak, Fiat 500X 110 PS 1.6 E-Torq motor, manuel şanzıman ve önden çekişli sürüş kombinasyonuyla da alınabilecek. Tüm motorlar Euro 6/D-TEMP standartına uyumlu ve turbo motorlar benzinli partikül filtreleriyle geliyor.

 

Dizel severler için ise Multijet II turbo dizel motorlar sunulmaya devam ediliyor. Bu motorlar Euro 6/D-TEMP standartına göre güncellenmiş ve SCR sistemiyle geliyor. 500X üç dizel seçeneğine sahip, 1.3 litre motor 95 PS güç çıkışı ve 200 Nm tork, 1.6 litre motor 120 PS ve 320 Nm tork, 2.0 litre motor ise 150 PS ve 350 Nm tork ile sunuluyor. İlk seçenek manuel şanzıman ve önden çekiş, ikincisi altı vitesli manuel ya da DCT seçeneği ve önden çekiş, üçüncüyse dokuz vitesli otomatik şanzıman ve dört çekişli sistemle geliyor.

 

Teknoloji cephesinde 2019 Fiat 500X modelleri iki yeni sürüş sistemini standart olarak sunuyor: Trafik İşaretleri Tanıma ve Hız Rehberi. Şerit Asistanı da standart olarak sunulmaya devam ediyor, ayrıca opsiyonel sistemler arasında Kör Nokta Uyarısı, Güvenli Mesafe Yöneticisi (ACC) ve Otonom Acil Fren de bulunuyor.

Son Güncelleme : 28 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo