Pininfarina PF0 hiper otomobil konseptinden yeni teaser

Ototeknikveri     28 Ağustos 2018 11:08

Herkes Pininfarina’nın PF0 konseptinin örtülerini 2018 Pebble Beach Concours d’Elegance etkinliğinde kaldırmasını bekliyordu. Bir bakıma öyle oldu ancak sadece bir grup müşteri için dışarıya kapalı bir tanıtım yapıldı.

Pininfarina PF0 hiper otomobil konseptinden yeni teaser
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil için potansiyel alıcıları belirleyen firma nihayet resmi bir görüntü yayınlamaya karar verdi. Konseptin arka kısmının gösterildiği teaserda, ince LED farlar, iki parçalı bir kanat, karbon fiber difüzör ve plakanın üzerindeki Pininfarina logosuyla dikkat çekiyor.

 

Pininfarina CEO’su Michael Perschke konsept için “Yeni bir otomobil firması olarak bizim için bu ABD lansmanı oldukça zorlu ve heyecan vericiydi. Pebble Beach’teki misafirlerimiz PF0 konseptinin tasarımının güzellik ve fonksiyonel performans görünümünün başarılı bir dengesini kurduğunu belirttiler. Misafirlerimizin hayal kırıklığına uğramadığını söyleyebilirim.” diye konuştu.

 

Konseptin detayları her an ortaya çıkabilir ancak üretim modeli için 2019 Cenevre Motor Show’da kadar beklememiz gerekecek. Pininfarina bu elektrikli hiper otomobilin son şekliyle ilk önce Cenevre’de, sonra da yine 2019’da Monterey Otomobil Haftası’nda yer alacağını belirtiyor. Otomobilin üretimiyse 2020’de İtalya’daki Cambiano fabrikasında başlayacak. Burada otomobilin montajı el işçiliğiyle yapılacak.

 

Pininfarina otomobilin elektrikli motoruyla iki saniyeden kısa sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabileceğini ve azami 402 km/s hız yapabileceğini iddia ediyor.

 

PF0 tek şarjla 483 kilometre gidebilecek.


Son Güncelleme : 28 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo