Renault Arkana’nın coupe stilinin crossover piyasasında fark yaratmasını bekliyor

Ototeknikveri     30 Ağustos 2018 08:26

Renault coupe stili Arkana crossover modelinin, farklı SUV’lerden hoşlanan Rus müşterilerden büyük ilgi göreceğine inandığını açıkladı.

Renault Arkana’nın coupe stilinin crossover piyasasında fark yaratmasını bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz gün Moskova’da kompakt modelin üretime yakın bir versiyonunu tanıtan Renault, 2019’un ilk yarısında otomobili satışa çıkartacak. Arkana, Rusya’nın yanı sıra Çin, Latin Amerika ve Kore’de de satılacak.

 

Yeni model, Renault Kaptur ve Dacia Duster’ın temelinde de yer alan B0 platformunun revize edilen bir versiyonunu kullanıyor. Yenilenen platform B0+ adını aldı.

 

Renault, Avrupa piyasaları için otomobilin daha sofistike bir platformla da üretilebileceğini açıkladı. Bu ikili platform stratejisiyle üretilen ilk otomobil Kaptur kompakt SUV olmuştu. Avrupa’da satılan Captur modeliyle görsel bakımdan aynı olan bu model Rusya için daha ucuz bir platformla üretiliyor.

 

Yeni Arkana ile Renault Rusya piyasasında beşinci SUV ya da crossover modelini sunuyor olacak. Diğer modeller ise Koleos, Kaptur, Duster ve crossover stili kompakt otomobil Sandero Stepway.

 

Arkana’nın coupe gövde şekli onu SUV kategorisindeki rakiplerinden ayırıyor. Renault bu kategoride daha coupe benzeri bir görünüm üzerinde çalışan ilk büyük markalardan birisi oldu. Bu akımın ilk temsilcisiyse BMW X6 modeliydi. Skoda ise aynı stilde Çin piyasası için bu yıl sonundan önce SUV-coupe Kodaq GT’yi sunacak.

 

Renault’nun tasarım yöneticisi Laurens van den Acker, Arkana’yı “bir sedan otomobilin şıklığıyla bir SUV’nin güçlü duruşunu birleştiren özgün bir coupe crossover” olarak tanımlıyor ve modelin Renault’un bundan sonra takip edeceği tasarım anlayışını yansıttığını söylüyor.

 

Arkana ismi Latince gizem ya da sır anlamına gelen “arcanum” kelimesinden geliyor.

Renault, Rus tasarım ekibinin Arkana’nın görünüşünde büyük katkısı olduğunu ve özellikle Rus müşterileri hedefleyen bir tasarım istediklerini belirtiyor.

 

Renault bu yılın ilk yedi ayında %13 artışla 81.362 adet otomobil satarak Rusya’nın 4. en büyük otomobil markası konumuna geldi. Ülkedeki önceki yıllarda ekonomik kriz ve politik sorunların yarattığı durgunluğun ardından, satışlar yeniden yükselmeye başladı. Renault ve Rusya’da Lada’yı da üreten teşebbüsü AvtoVAZ, grup olarak ülkenin en çok satan otomobil üreticisi oldu.

 

Global satışlarını 2022’ye kadar 5 milyon adete çıkartmayı hedefleyen Renault Grubu için Arkana büyük bir rol oynayacak. Renault, Dacia ve Alpine markalarından oluşan grup geçen yıl 3.76 milyon araç sattı. Rusya’daki büyüme grubun hedeflerini yakalamasına yardımcı olabilir.

 

Arkana Rusya’daki müşterilerin yanı sıra farklı ülkelerdeki beklentileri de karşılayacak ve grubun uluslararası çapta büyümesine katkı sunacak.

 

 

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo