2019 Porsche Macan üretime girdi

Ototeknikveri     30 Ağustos 2018 10:36

Porsche hızlı ilerliyor. Güncellenen 2019 Macan’ın geçen ay Şanghay’da tanıtılmasından hemen sonra firma Almanya’daki Leipzig fabrikasında üretime başladı.

2019 Porsche Macan üretime girdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche kompakt SUV’nin üretimi için fabrikada bazı güncellemeler yapıyor, Eylül ayında bu süreç tamamlandığında üretim günde 420 adete çıkacak. Porsche Macan özellikle Çin’de büyük talep görüyor, dolayısıyla üretim hızının bu talebi karşılayabilmesi gerekiyor.

 

Macan’ın piyasaya çıktığı 2014’ten bu yana üretilen 350.000 otomobilden en az 100.000 adeti Çin’e gitti. Leipzig’de üretilecek ilk 2019 Macan otomobil de Çinli bir müşteriye gidecek. Bu ilk otomobil Mamba metalik yeşil renginde olacak.

Porsche Macan güncellemeyle birlikte pek çok yeni özelliğe kavuştu. Bunlardan en çok dikkat çekeni farları birleştiren yeni aydınlatma şeridiyle otomobilin arka kısmı oldu. Önden bakıldığında otomobil değişmemiş gibi görünse de, artık tüm Macan otomobiller standart LED farlarla geliyor. Değişiklikler bununla da kalmıyor, şık bir arka kısım tasarımı, daha konforlu bir kabin, yeni bağlantı teknolojileri ve daha iyi sürüş dinamikleri sunuluyor.

 

İçeride, otomobil yeni 10.9 inç dokunmatik ekranlı Porsche Communication Management (PCM) multimedya sistemiyle geliyor. Sistem akıllı ses kontrolü ve online navigasyon gibi yeni dijital fonksiyonlara sahip. Kabindeki diğer yenilikler arasında 911 kaynaklı GT spor direksiyon simidi ve yeniden tasarlanarak yerleri değiştirilen hava girişleri de sayılabilir. Isıtmalı ön cam, iyonizerli hava temizleyici ve trafik sıkışıklığı asistanıyla otomobil artık daha konforlu.

WLTP emisyon testi prosedürüne geçişten kaynaklı gecikmeler nedeniyle, motor özelliklerinin detaylarını henüz bilmiyoruz. Giriş seviyesi modellerin 2.0 litre turbo dört silindirli motorlar kullanmaya devam etmesi, serinin geri kalanında ise önceki 3.6 litre V6 yerine daha modern V6 motorlara yer verilmesi bekleniyor. Macan S ve GTS modellerinin turboşarjlı 3.0 litre V6 motorla gelmesi, Macan Turbo’nun ise Cayenne S’te de kullanılan 2.9 litre V6 motoru alması bekleniyor. Dizel seçenek sunmak konusunda ise firma henüz bir karara varmadı.

 

 

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo