2019 Jaguar XE, 48 volt yarı hibrit sistemle geliyor

Ototeknikveri     30 Ağustos 2018 11:08

Artık ömrünün ortalarına gelen kompakt Jaguar XE güncellendi. Modelin iki kamuflajlı prototipi Kaliforniya’da sıcak hava testinde görüntülendi.

2019 Jaguar XE, 48 volt yarı hibrit sistemle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ağır kamuflaja rağmen Jaguar’ın 3 Serisi rakibinin çok fazla değişmesi beklenmiyor. Dış cephedeki revizyonlar önde ve arkada yeniden tasarlanan farlar ve yeni tamponlarla sınırlı kalacak. Kabindeyse yeni renkler ve döşeme seçenekleri, güncellenen multimedya ve aktif güvenlik sistemleri bulunacak.

 

En önemli değişikliklerin ise kaputun altında gerçekleşmesi bekleniyor. Güncellenen Jaguar XE daha düşük emisyon ve yakıt tüketimi için yarı hibrit sistemle gelecek. Sistemde 48 volt elektrikli mimari gerektiren küçük bir lityum iyon pil ve kayışlı alternatör marş motoruyla birlikte mevcut Ingenium motorlar bulunacak.

 

Yarı hibrit sistemle gelen vites boşta sürüş ve modern durdur – başlat sistemi gibi özelliklerle yakıt verimliliği artacak.

 

Jaguar XE’nin V6 versiyonlarını Avrupa’da durdururken, süperşarjlı 3.0 litre versiyonun Kuzey Amerika’da da günleri sayılı. Güncellemeyle birlikte giriş seviyesi Avrupa modellerinde manuel şanzıman seçeneği de kalkabilir.

 

Güncellenen Jaguar XE’nin 2019’da muhtemelen Mart ayındaki Cenevre Motor Show’da tanıtılması, satışların ise bir kaç ay sonrasında başlaması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo