Avrupa yollarında 1 milyondan fazla elektrikli ve hibrit araç var

Ototeknikveri     30 Ağustos 2018 11:20

Geleneksel fosil yakıtlı taşıtların yerlerini elektrikli ve hibrit modellere bırakma süreci göreceli olarak yavaş ilerlese de, 2018’in ikinci yarısında Avrupa için önemli bir eşik aşıldı. Kıtada Haziran ayı itibariyle elektrikli ve hibrit araç sayısı 1 milyonu aştı.

Avrupa yollarında 1 milyondan fazla elektrikli ve hibrit araç var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Piyasa analiz şirketi EV Volumes’in verilerine göre, artık Avrupa yollarında 1 milyondan fazla elektrikli ve hibrit taşıt dolaşıyor. 2018’in ilk altı ayında Avrupa Birliği, Norveç, İsviçre ve Lihtenşayn piyasalarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla çevre dostu araçların satışı %42 oranında arttı. Bir başka ifadeyle, tüketiciler geçen yıldan 195 bin adet daha fazla çevre dostu araç satın aldı.

 

1 milyon elektrikli ve hibrit araçlar, Çin’in ardından Avrupa en büyük ikinci çevre dostu taşıt piyasası oldu. Avrupa’nın hemen ardından ise ABD geliyor. Öte yandan, ABD elektrikli ve hibrit taşıt sayısında henüz 1 milyon eşiğini aşabilmiş değil.

 

Avrupa ülkelerine bakıldığında çevre dostu araçların en çok satıldığı piyasanın Norveç olduğu görülüyor. Yılın ilk altı ayında ülkede 36.500 adet civarında elektrikil ve hibrit araç satıldı. Almanya, Danimarka ve Hollanda çevre dostu araçlara tüketici ilgisi bakımından kıtada başı çıkan diğer ülkeler.

 

Yıl sonuna kadar Avrupa’daki çevre dostu taşıt sayısının 1.35 milyonu bulması bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme : 30 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo