145 PS Lada Vesta Sport tanıtıldı

Ototeknikveri     31 Ağustos 2018 07:33

4x4 Vision SUV konsepti Lada’nın Moskova Auto Show standının yıldızı olsa da, aynı fuarda Lada Vesta Sport’un da lansmanı yapıldı.

145 PS Lada Vesta Sport tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lada’nın kompakt sedan modelinin daha dinamik bir versiyonu olan Vesta Sport, 2016’da yine Moskova’da aynı isimde bir konseptle tanıtılmıştı. Üretim modelinde Lada’nın motor sporlarındaki deneyimi yola aktarılıyor.

 

Vesta Sport genel olarak bazı estetik güncellemelerden geçmiş normal bir Vesta gibi görünüyor. Daha sportif bir ön tampon ve ön aksta itiş gücünü artıran spoyler, daha geniş tekerlek kemerleri, şık kapı eşikleri, krom ikili egzoz çıkışlarının da bulunduğu daha agresif bir arka tampon ve difüzör benzeri bir bileşen Vesta Sport’u standart modelden ayıran özellikler arasında. Bunların yanı sıra bagaj kapağında da bir spoyler bulunuyor.

 

Dış cephedeki diğer yenilikler arasında farların altında bumerang şekilli mat krom eklentiler, tamponlarda kırmızı eklentiler, 17 inç alaşım jantlar ve düşük profilli lastikler, parlak siyah ayna kapakları ve ön panjur ile bagaj kapağında kırmızı “Sport” logolar bulunuyor.

 

İç mekanla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı ancak fotoğraflarda suni deri ve Alcantara gibi görünen döşemelerle spor koltuklar, çok fonksiyonlu spor direksiyon simidi ve saat 12 noktasında kırmızı dikiş, alüminyum pedallar, konsol ve kabı panellerinde karbon fiber benzeri yüzeyler görülüyor.

 

Vesta Sport’daki yenilikler sadece görsellikten ibaret değil. Kaputun altında normal Vesta’nın 1.8 litre doğal emişli dört silindirli benzinli motorunun 145 PS güç çıkışı ve 182 Nm torkla sunulan bir versiyonu var.

 

Beş vitesli manuel şanzıman ve bu motorla, Vesta Sport 9.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 193 km/s. Daha iyi viraj alma kabiliyeti için süspansiyon da 16 mm alçaltılmış. 162 mm yerden yükseklik hala otomobilin zorlu yol yüzeyleriyle başa çıkabilmesi için yeterli.

 

 

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo