Nissan kontak anahtarındaki arıza nedeniyle 166.000 otomobili geri çağırdı

Ototeknikveri     31 Ağustos 2018 10:30

Nissan ABD ve Kanada’da otomobil hareket halindeyken motorun kapanmasına neden olabilen bir arıza nedeniyle bazı otomobilleri geri çağırdı.

Nissan kontak anahtarındaki arıza nedeniyle 166.000 otomobili geri çağırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geri çağırılan otomobillerden 153.000’i ABD’de, 13.000 kadarıysa Kanada’da bulunuyor. Nissan sürücülerden yedek anahtar ya da anahtarlık gibi objeleri arabalarının anahtarıyla birlikte tutmamalarını istedi.

 

Araba hareket halindeyken, anahtarın takılı olduğu kontakta bulunan bir yayın bozulması nedeniyle, anahtar “açık” konumundan “kapalı” konumuna gelebiliyor. Bu durum gerçekleştiğinde motor kapanıyor ve hava yastıkları çalışmıyor. Ayrıca enerjinin kesilmesi direksiyon ve freni de etkileyerek tehlike yaratıyor.

 

Şu ana kadar bu problem nedeniyle herhangi bir kaza ya da yaralanma gerçekleşip gerçekleşmediği bilinmiyor. Nissan ABD’de kendilerine böyle bir olay rapor edilmediğini açıkladı.

 

ABD piyasasında geri çağırma 2017 ve 2018 Frontier, Juke, Sentra, Versa, Versa Note, Micra, NV, NV200 ve Taxi modellerini, Kanada’da ise Frontier, Micra, Versa Note, NV200, NV1500, NV2500 ve NV2500 modellerini etkiledi.

 

Sürücüler Eylül ayı içinde sorundan haberdar edilecek ve bayilerin arızalı otomobillerin kontak kısımlarını değiştirmesi sağlanacak.

 

 

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo