BMW iNEXT konseptinden çizimler yayınladı

Ototeknikveri     31 Ağustos 2018 11:13

BMW Vision iNEXT konseptinden çizimler yayınladı ve otomobilin bir crossover olduğunu doğruladı.

BMW iNEXT konseptinden çizimler yayınladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Gelecek ay tanıtılacak konseptin crossover tipinde olacağı çizimlerle doğrulanmış oldu. Firma model hakkında detay vermedi ancak resimler otomobilin çok büyük ön panjuru ve onu saran ince farlarıyla dikkat çeken cesur bir ön fasyaya sahip olduğunu gösteriyor. Ön panjur tampondan dışarıya çıkıyor gibi görünüyor. Ön tamponun da kapsamlı şekilde yeniden stillendirildiği görülüyor.

 

Arkaya doğru baktığımızda çizimler modelin uzun bir kaputu, eğimli bir ön camı ve hafifçe dalgalanan bir tavan çizgisi olduğunu yansıtıyor. Konseptte çok büyük alaşım jantlar, büyük ön çamurluklar ve camlı kısımda özgün bir tasarım dikkat çekiyor.

 

Arkaya doğru ilerlediğimizde bu kısmın köşeli bir fasya ve büyük bir difüzörle oldukça şık göründüğünü fark ediyoruz. Çizimlerde ayrıca tam genişlikte bir fren lambası şeridi görülüyor.

 

Dış cephe tasarımının yanı sıra, çizimler iç mekan hakkında da fikir veriyor. Bu kısımda fütüristik bir stil hakim. İki ön koltuk kenar sehpasını andıran “yüzer” bir orta konsolla ayrılmış. Geleneksel kontrollerin bulunmadığı konsol, özgün bir tasarıma sahip ve göstergeler ortadaki ekranda Tesla Model 3’te olduğu gibi yeniden konumlandırılıyor.

 

Bazı iç mekan görüntülerinde direksiyon bulunmadığı dikkatlerden kaçmıyor. Bunun sebebi konseptte 4. Seviye otonom teknolojiye yer verilme ihtimali olabilir. Bu durumda otomobil çoğu zaman kendi kendini kontrol edebiliyor ve ihtiyaç olmadığında direksiyon içeri çekilerek kabinde yer açılıyor.

 

Konseptin 2021’de çıkacak bir üretim modelinin önizlemesi olduğu öğrenildi.

 

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo