2019 A3: stil, teknoloji, motorlar ve tüm detaylar

Ototeknikveri     02 Eylül 2018 12:45

Audi’nin yeni nesil A3 Sportback modelinin kamuflajlı prototipleri görüntülendi. Kamuflaja rağmen tasarım büyük ölçüde görülebiliyor ve sadece küçük detaylar hayal gücüne kalıyor.

2019 A3: stil, teknoloji, motorlar ve tüm detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dördüncü nesline ulaşan 2019 A3, 2012’den bu yana piyasada olan önceki neslin yerini alıyor. Audi A3, Volkswagen Grubu içinde esnek MQB mimarisini kullanan ilk modellerden birisiydi.

 

Yeni A3, Mercedes-Benz A-Serisi ile rekabet için çıtayı oldukça yükseltecek. 3 kapılı hatchback araçlara olan talep azaldığı için, model sadece 5 kapılı Sportback ve sedan versiyonlarıyla sunulacak.

 

Daha şık bir stil

Yeni modelde radikal tasarım değişiklikleri yok, bunun yerine evrimsel bir anlayışla otomobile taze bir görünüm kazandırılmış.

 

Ön tarafa Audi’nin büyük tek çerçeve ızgarası hakim, bunun yanı sıra düz bir kaput, matrix LED farlar ve köşeli gündüz farları dikkat çekiyor. Yanlara ilerlediğimizde sportif bir tavan çizgisi ve Audi Q3’te olduğu gibi daha ince arka kelebek camlar görüyoruz.

 

LED arka lambalar öndeki farlarla benzer bir dış şekle sahip ancak iç kısımları daha farklı şekillendirilmiş ve ince reflektör lensleri eklenmiş. S3 modellerinde egzoz çıkışları tamamen açıkta, diğer modellerde ise gizlenmiş.

 

İç mekan

Henüz kabin tasarımını görmedik ancak A3’ün boyutlarının biraz büyümesi bekleniyor, bu da kabinin arka kısmında bacak mesafesini artırarak daha konforlu bir hale getirecektir.

 

Yeni modelde 2019 Q3 ile benzer bir teknoloji bekleniyor. Bunlar arasında Sanal Kokpit gösterge paneli, geniş dokunmatik ekranlı MMI sistemi, kablosuz telefon şarjı, Android Auto & Apple CarPlay desteği, 680 watt Bang & Olufsen lüks ses sistemi ve kapsamlı kişiselleştirme seçenekleri yer alacak.

 

MQB platformu

Yeni otomobil önceki nesilde de olduğu gibi MQB mimarisini kullanmaya devam edecek. Bu platform yeni çıkacak Golf Mk8 ve yeni Seat Leon gibi modellerde de kullanılacak.

 

Direksiyon ve süspansiyonda bazı değişikliklerin yanı sıra yeni modelde adaptif seyir kontrolü ve dur – kalk özelliği, trafik sıkışıklığı asistanı, park asistanı ve aktif şerit koruma gibi sürüş yardım sistemleri de bulunacak.

 

Güçlü performans

Yeni modelin 150 – 230 bg arasında güç çıkışlarına sahip, turboşarjlı, dört silindirli 1.5 litre ve 2.0 litre benzinli motorlarla gelmesi bekleniyor. Bir dizel motor seçeneği de sunulacak.

 

Bu motorlar önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel ya da yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla çalışacak. Üst donanım seviyelerinde Quattro dört çekişli sürüş sistemi de bulunacak.

 

E-tron hibrit versiyon ve turboşarjlı, yüksek performanslı S3 ve 400+ bg RS3 seriye daha sonraki zamanlarda katılacak.

 

Rakipler ve çıkış tarihi

Yeni A3’ün rakipleri arasında yeni Mercedes-Benz A-Serisi ve onun akıllı MBUX multimedya sistemi, BMW 1 Serisi ve Volvo’nun yakında yenilenecek V40 modeli bulunuyor.

 

Volkswagen Golf’ün üst modelleri, Mini Clubman, Seat Leon, Renault Megane, Ford Focus Vignale ve Mazda3 de rakipler arasında.

 

Yeni Audi A3’ün 2019 yılının sonlarına doğru tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo