Apple’ın otonom arabası kaza yaptı

Ototeknikveri     02 Eylül 2018 04:42

Apple’ın sürücüsüz otonom arabası ilk kez bir trafik kazasına karıştı. Kaliforniya’da bir sürücü, otomobiliyle Apple’ın modifiye ettiği Lexus RX450h sürücüsüz otomobiline arkadan çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmadı ancak iki otomobil de hasar gördü.

Apple’ın otonom arabası kaza yaptı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kazaya karışan Apple modifiyeli Lexus otomobilin Titan sürücüsüz araç projesinin bir parçası olduğu belirtildi. Projenin ayrıntıları bilinmiyor. Apple kendi sürücüsüz otomobillerini yapıyor olabileceği gibi, diğer markalara satmak üzere otonom sürüş yazılımları da geliştiriyor olabilir.

 

Apple’ın şu an trafikte 66 sürücüsüz test otomobili olduğu, bunları testler sırasında 111 yetkilinin kontrol ettiği öğrenildi. Kaliforniya’da sürücüsüz otomobilerle test yapan tüm firmalar Motorlu Araçlar Dairesi’ne (DMV) kazaları rapor etmekle yükümlü.

 

DMV’nin açıklamasına göre söz konusu kaza 24 Ağustos’ta Apple’ın Cupertino’daki genel merkezinin yakınlarında. Sunnyvale’de meydana geldi. Kazanın öğlen saatlerinde gerçekleştiği, o esnada havanın güneşli olduğu ve trafiğin normal seyrinde ilerlediği belirtildi.

Kazada, bir sürücü otoyola çıkmak için bekleyen Apple’ın sürücüsüz test aracına 25 km/s hızla arkadan çarptı. Açıklamada kazada kimin kusurlu olduğuysa belirtilmedi.

 

Daha önce Google’ın ana şirketi Alphabet’e ait sürücüsüz Waymo otomobillerle ilgili çıkan haberlerde, bu tip araçların trafikte “aşırı tedbirli” hareket ettikleri, diğer araçların sürücülerinin bundan yakındıkları belirtilmişti. Sürücüsüz otomobiller dönüşlerle önlerine başka bir araç çıkma ihtimali varsa aniden durabiliyor, bu da arkadaki araçlara duracak zaman bırakmıyor.

 

 

Son Güncelleme : 02 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo