Volkswagen’in emisyon skandalı benzinli otomobillere de uzanıyor

Ototeknikveri     02 Eylül 2018 06:31

Volkswagen Grubu mühendisleri, soruşturma yürüten yetkililere bazı benzinli motorlu Volkswagen, Audi ve Porsche araçların emisyon testlerini hileyle geçecek şekilde manipüle edildiğini söyledi.

Volkswagen’in emisyon skandalı benzinli otomobillere de uzanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman basınındaki, Volkswagen’den ele geçirilen belgelere ve tanıkların ifadelerine dayandırılan haberlere göre, söz konusu araçlardaki şanzıman ve yazılım daha düşük karbondioksit emisyonu gösterecek şekilde manipüle ediliyor.

 

Volkswagen’in dizel araçlarının yarattığı kirliliği gizlediği emisyon skandalı firmaya 27 milyar euro’ya mal oldu.

 

Avrupa’da taşıtlar CO2 emisyonlarına göre vergilendiriliyor. Dolayısıyla yüksek kirlilik yaratan bir araç sahibi için vergi bakımından da dezavantaj yaratıyor.

 

Alman basınında Volkswagen’in benzinli motorlu araçlarıyla ilgili bu haberlerin 2015’te patlak veren dieselgate skandalını daha da derinleştirip derinleştirmeyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Firma 2015’te dizel emisyonlarında yapılan hile ortaya çıktığında yaklaşık 36.000 benzinli otomobilinin de emisyon testlerinin yeniden yapıldığını itiraf etmiş, testlerde çok küçük farklılıklar çıktığı için söz konusu araçlarda herhangi bir değişiklik gerekmemişti.

 

Volkswagen’in yetkilileri yanıltmak için geliştirdiği yazılım otomobil hareket hakinde olduğu halde direksiyon açısında değişiklik olmuyorsa aracın laboratuarda testte olduğunu anlayarak test sırasında motorun çalışmasını farklılaştırıyor ve egzoz emisyon filtresini aktive ediyor, böylece gerçek emisyonu gizliyor.

 

Son haberlerle ilgili açıklama yapan bir Volkswagen Grubu sözcüsü, devam eden bir soruşturmayla ilgili yorum yapamayacağını, firmanın son aylarda Federal Motorlu Taşıtlar Kurumu’yla yoğun görüşmeler gerçekleştirdiğini ve “yeni durumlar olduğunu” söylemekle yetindi.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo