Porsche 992, Mercedes GLB ve A35 AMG Stuttgart’da görüntülendi

Ototeknikveri     02 Eylül 2018 11:03

Eğer bir Mercedes-Benz ya da Porsche hayranıysanız Almanya’nın Stuttgart şehri tam size göre, çünkü bu markaların prototipleri şehrin yollarında sıkça görülüyor. Birkaç hafta önce şehirde Porsche 992, Mercedes GLB ve A35 AMG test otomobilleri bir otomobil meraklısı tarafından aynı anda görüntülendi.

Porsche 992, Mercedes GLB ve A35 AMG Stuttgart’da görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görüntülenen üçlünün en küçüğünden başlayacak olursak, A35 hatchback AMG’nin serisinde A45’in altında konumlanacak ve doğrudan Audi S3 Sportback ile rekabet edecek. Otomobilde turboşarklı 2.0 litre dört silindirli 300 PS (400 Nm tork) motor kullanılacağı söyleniyor. Bu motor, E350 Coupe ve Cabrio’da olduğu gibi EQ Boost teknolojisine sahip olacak.

Mercedes-AMG’nin A35’i Ekim ayında 2018 Paris Auto Show’da tanıtması bekleniyor.

Mercedes-Benz GLB’ye gelecek olursak, bunun firmanın yeni çıkacak modelleri arasında en ilginçlerinden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Kompakt crossover GLA ve GLC modellerinin arasında konumlanacak ve bunların her ikisinden de daha düz bir şekle sahip olacak.

 

GLB’nin temelinde A-Serisi’yle aynı mimari bulunacak. İki model yine benzer birer iç mekan ve büyük ölçüde aynı motor seçeneklerini paylaşacak. GLB 35 ve GLB 45 AMG modellerinin hazırlanmasına da yüksek ihtimal veriliyor.

Üçlünün sonuncu modeli 992 nesli 911, siyah renkte kaportasıyla ve biraz kamuflajla kameralara yakalandı. Geçtiğimiz haftalarda otomobilin tamamen kamuflajsız prototipleri de görüntülenmişti. Yeni modelin tasarımı öncekinden çok farklı değil ancak evrim geçirerek daha etkileyici bir hale gelmiş. İç mekan ise önceki nesilden tamamen farklı, aslında geriye kalan tek benzerlik beş kadranın bulunduğu gösterge paneli olmuş.

992 ve 991.2 arasındaki mekanik farklılıklar henüz gizemini koruyor. Henüz doğrulanmasa da, giriş seviyesi Carrera’da 3.0 litre altı silindirli turboşarjlı 390 PS motor bulunacağı, Carrera S modelinin ise 450 PS güç çıkışıyla geleceği söyleniyor.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo