Audi 17 Eylül’deki tanıtımdan önce elektrikli E-Tron’un üretimine başladı

Ototeknikveri     03 Eylül 2018 11:07

Pilli elektrikli Audi E-Tron SUV’nin resmi tanıtımına sadece iki hafta kala, firma Brüksel fabrikasında üretime başladı.

Audi 17 Eylül’deki tanıtımdan önce elektrikli E-Tron’un üretimine başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi’nin ilk seri üretim pilli elektrikli otomobili daha hızlı şarj vadediyor. Firma yeni modelin 150 kW hızlı şarj istasyonuyla 30 dakikada uzun yolculuğa hazır hale geleceğini belirtiyor.

 

Audi E-Tron 95 kWh pil paketiyle gelecek ve WLTP prosedürüne göre 400 km elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak. Firma ayrıca yeni elektrikli modelin üç moda sahip gelişmiş bir enerji geri kazanım sistemiyle geleceğini, böylece sürücünün yavaşlama manevralarının %90’ını fren pedalına hiç basmadan gerçekleştirebileceğini açıkladı.

 

Öne çıkan bir diğer özellik ise seri üretim bir otomobilde ilk kez yer alan sanal kapı aynaları. Audi geleneksel kapı aynalarının yerine bir dizi kamera yerleştirdi, bunlar aldıkları görüntüyü ekrana yansıtmakla kalmıyor, aynı zamanda otomobili daha aerodinamik hale getiriyor.

 

Audi yönetim kurulu üyesi Peter Kössler yeni modelle ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Audi E-tron gerçek bir öncü. Otomobil sanal aynalar gibi inovatif teknolojiler içeriyor ve bunları sürüş ve yol tutul kalitesi gibi geleneksel Audi özellikleriyle birleştiriyor. Brüksel fabrikamız elektrikli otomobilin üretimi için kapsamlı şekilde modernize edildi. Burası artık lüks segmentte dünyanın ilk sertifikalı CO2 nötr üretim tesisi.”

 

Firmanın Brüksel fabrikası yenilenebilir kaynaklardan elde ettiği enerjiyi kullanarak ve çevre projelerine destek vererek karbon emisyonlarını sıfırlıyor.

 

Audi yeni E-Tron’u 17 Eylül’de San Francisco’da tanıtacak.

 

 

Son Güncelleme : 03 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo