Elektrikli Peugeot 208 yolda

Ototeknikveri     03 Eylül 2018 11:58

Fransız otomobil devi Peugeot, popüler 208 modelinin elektrikli versiyonunu önümüzdeki yıl tanıtmak için kolları sıvadı.

Elektrikli Peugeot 208 yolda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot'nun tasarım yöneticisi Gilles Vidal, elektrikli 208‘in görsel bakımdan standart 208'den farklı olmayacağını açıkladı.

 

Vidal, yeni elektrikli süper mini modelde sadece çok ufak görsel ve teknik değişiklikler yapılacağını belirtti. Bnlar arasında ön panjurun biraz daha düzleştirilmesi ve multimedya sisteminde bazı güncellemeler yer alıyor. 

 

Vidal, “208’in elektrikli olduğunu yansıtmak için dikkat çekici yenilikler yapmamıza gerek yok. Otomobilde kullanılan güç aktarım mekanizması, 208’in menzilini azami seviyede yukarıya taşıyarak zaten aracı farklı kılacak” dedi.

 

Yeni 208’de CMP platformu

Bünyesinde Peugeot’yu da barındıran PSA Grubu, Çinli ortağı Dongfeng‘le birlikte elektrikli otomobil modelleri için Common Modular Platform (CMP) adı verilen özel bir mimari tasarladı. Yeni 208 için de PSA‘nın diğer elektrikli modelleri gibi CMP mimarisi temel alınacak.

 

PSA elektrikli marka yaratmayacak

Bilindiği gibi Volkswagen, elektrikli otomobil modelleri için I.D. adını verdiği yeni bir marka oluşturdu, Mercedes Benz de elektrikli araçlarını EQ serisiyle sunuyor. Vidal’e Peugeot’nun benzer bir hamle yapıp yapmayacağı sorulduğunda yönetici bu soruya “Şu an için elektrikli modellerimizi ayrı bir marka altında satışa sunmayı düşünmüyoruz” diye yanıt verdi.

Son Güncelleme : 04 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo