Yeni nesil VW Golf’te üç kapılı ve Wagon versiyon olmayacak

Ototeknikveri     04 Eylül 2018 11:58

Sekizinci nesil Volkswagen Golf gelecek yılın Temmuz ayında üretime girecek, üç kapılı ve Wagon versiyonları artık sunulmayacak.

Yeni nesil VW Golf’te üç kapılı ve Wagon versiyon olmayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üç kapılı hatchback modellere ilginin azalması nedeniyle Volkswagen’in böyle bir karar aldığı düşünülüyor. Öte yandan, Golf Wagon’a son verilmesi Alltrack modeli için de erken bir ölüm anlamına geldiğinden, bu radikal bir karar olarak nitelendiriliyor.

 

Volkswagen yeni nesil Golf’ü daha üst piyasaya çıkartarak BMW 3-Serisi ve Mercedes-Benz C-Serisi’yle rekabet etmek istiyor. Otomobil bu modellerden daha küçük bir alternatife geçmek isteyenleri hedef alacak.

Bununla brilikte, Mk8 Golf bugüne kadarki en büyük boyutlara sahip Golf olacak. Uzayan aks mesafesi daha fazla bagaj kapasitesi daha geniş bir kabin avantajı sağlayacak.

 

Yeni Golf’ü daha lüks ve kaliteli yapmak isteyen Volkswagen modelin iç mekanı üzerinde çok titiz şekilde çalışıyor ve gereksiz bütün düğmeleri kaldırmaya kararlı. Volkswagen tasarım yöneticisi Klaus Bischoff, aracın içinde direksiyon simidinin tek geleneksel eleman olacağını, dokunmatik ekranların far düğmesi dahil tüm kontrollerin yerini alacağını belirtti.

Tüm yeni özelliklerine rağmen yeni Golf önceki modelle aynı MQB platformunu kullanacak. Daha hafif malzemelerle otomobilin ağırlığı 50 kg azaltılacak.

 

 

Son Güncelleme : 04 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo