General Motors’un yeni elektrikli otomobili Chevy Bolt’tan bile daha küçük

Ototeknikveri     04 Eylül 2018 07:58

Amerikan standartlarına göre, Chevy Bolt oldukça küçük. General Motors şimdi bundan daha da küçük bir elektrikli otomobil çıkartıyor.

General Motors’un yeni elektrikli otomobili Chevy Bolt’tan bile daha küçük
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu otomobil, General Motors’un Çin piyasası için SAIC ve Wuling ile ortak geliştirdiği Baojun E200. Yeni model aslında bu ortaklıktan çıkan ikinci pilli elektrikli araç, daha önce Baojun E100 adlı model tanıtılmıştı.

 

E100 modeli 155 kilometre elektrikli sürüş mesafesi sunarken, daha sonra bu 200 km’ye çıkmıştı. Şimdiyse yeni E200, 270 km menzille geliyor.

Bu uzun menzil daha yoğun ve yüksek kapasiteli pil sayesinde mümkün olmuş. Elektrikli motor ve susturucu sayesinde otomobil çok sessiz çalışıyor. SAIC-GM-Wuling ortaklığında geliştirilen modelin kliması güncellenirken, tasarımı da hem içeriden hem de dışarıdan yenilenmiş.

Yeni modelin tüm özellikleri ve teknik verileri henüz açıklanmadı ancak otomobilin küçük olduğu açıkça görülebiliyor. E100, bir Chevrolet Bolt’un yarısından çok az daha büyüktü, E200 modelinin de yaklaşık olarak bu boyutta olduğu tahmin ediliyor.

Ortak girişimde bulunan üç firma otomobilin çok satmasını bekliyor. Bir yıl önce tanıtılan E100 22.000 adet satışa ulaştı, bu da Chevy Bolt’un ABD’de geçen yılki satış rakamıyla hemen hemen aynı.

 

Son Güncelleme : 04 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo