Toyota 1 milyon otomobili yangın riski nedeniyle geri çağırabilir

Ototeknikveri     05 Eylül 2018 11:43

Toyota, Prius hibrit ve C-HR kompakt crossover da dahil olmak üzere, Japonya, Kuzey Amerika, Avrupa ve başka bölgelerde 1.03 milyon aracı geri çağırmayı planlıyor. Geri çağırma motor kablo donanımındaki bir arızadan kaynaklı yangın riski nedeniyle yapılacak.

Toyota 1 milyon otomobili yangın riski nedeniyle geri çağırabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Japonya Ulaştırma Bakanlığı’nın ülke içine yönelik geri çağırma duyurusunun ardından, Toyota arıza hakkında bilgi verdi. Toz birikimi ve otomobilin titreşimi nedeniyle kabloların zaman içinde aşındığı, bunun da elektrik kısa devresine neden olduğu ve yangı riski yarattığı açıklandı.

 

Arıza Japonya’da Haziran 2015 ile Mayıs 2018 arasında üretilmiş plug-in hibrit Prius ve C-HR otomobilleri etkiliyor. Bu otomobiller Japonya, Avrupa, Avustralya ve başka ülkelerde satılıyor.

 

Geri çağırmanın yaklaşık yarısı Japonya’daki otomobilleri kapsıyor. Yaklaşık 192.000 otomobilin etkilendiği ABD’de sadece Prius modeli geri çağırılacak.

 

Bugüne kadar arıza nedeniyle Japonya’da sadece bir olay yaşandığı, bu olayda motordan duman çıktığı belirtildi.

 

Takata hava yastığı olayı ya da 2009’daki istenmeyen hızlanma arızası sayılmazsa, son olay Toyota’nın tarihindeki en büyük geri çağırmalaran birisi. 2016 yılında Toyota aralarında Prius’un da olduğu 2.87 milyon otomobili yakıt tankındaki sızıntı nedeniyle geri çağırmıştı. Yine 1.43 milyon adet ve pek çoğu Prius model otomobil hava yastığı arızası nedeniyle geri çağırılmıştı.

 

 

Son Güncelleme : 05 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo