Gelecek Mercedes EQ modelleri farklı tasarıma sahip olacak

Ototeknikveri     09 Eylül 2018 07:04

Mercedes dokuz yeni elektrikli model tasarlıyor. Bu modeller yeni tanıtılan EQC’den daha ekstrem bir tasarıma sahip olacak.

Gelecek Mercedes EQ modelleri farklı tasarıma sahip olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli crossover GLC ile güçlü bir benzerliğe sahip ancak modele özgü bazı stil dokunuşları bulunuyor. Bunlar arasında özgün ön panjur ve Porsche Cayenne ve Macan’ı andıran modern arka kısım sayılabilir.

 

Mercedes EQ satış ve pazarlama yöneticisi Jorg Heinermann’a göre, alışıldık stil aşamalı bir yaklaşım uygulamak adına tercih edilmiş. GLC ve EQC yakın bağlara sahipken, EQ modelleri daha özgün bir tasarım ortaya koyacak.

 

İç tasarımdan sorumlu Harmut Sinkwitz ise “Bu otomobilde başlangıç için bu seviyede bir devrimin yeterli olacağını düşündük. Diğer EQ modellerinde daha radikal yenilikler göreceksiniz.” dedi. EQC, pembe – altın ve metalik yüzeyler, ayrıca Sunnyvale döşemeler gibi özellikleriyle ayrılıyor.

 

Gelecek EQ modelleri daha maceraperest tasarımlar sunarken, ön panjurun değişmesi beklenmiyor. Mercedes bunu önemli bir stil bileşeni ve firmanın tarihine bir gönderme olarak görüyor.

Mercedes EQS

EQ modellerinin Mercedes serisinin geri kalanından ne kadar farklı olacağını görmek ilginç olacak. Casus fotoğrafçıların yakaladığı EQS prototipi ağır kamuflajlıydı ancak otomobilin dört kapılı bir coupe olduğu uzun ön camı, eğimli tavan çizgisi ve kıvrımlı kaportasından anlaşılıyordu. Model hakkında şu an, 2020 yılında çıkacağı dışında, çok az bilgi var.

 

 

Son Güncelleme : 09 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo