Ford ABD’de sedan modellerinin reklamlarını durdurdu

Ototeknikveri     10 Eylül 2018 09:46

Ford geleceğinin SUV’lerde olduğunu düşünüyor, firma bu nedenle sedan ve hatchback modellerinin büyük kısmını kaldırarak yerlerine yüksek binişli modeller getirmeyi planlıyor.

Ford ABD’de sedan modellerinin reklamlarını durdurdu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD’de Fiesta, Focus, Fusion (Mondeo) ve Taurus modellerini kademeli olarak piyasadan çekmeyi düşünen firma, sedan modellerin reklamlarına da son verdi.

 

Ford bayileri stoklarındaki dört kapılı otomobilleri reklam kampanyaları olmadan satıp bitirmeye çalışacak. Reklam bütçesi ise Mustang gibi yeni nesil SUV’leri tanıtmak için harcanacak.

 

Ford’un satış ve pazarlamadan sorumlu ABD yöneticilerinden Mark LaNeve, bayileri ellerindeki stoklarla baş başa bırakmayacaklarını, reklam kampanyaları olmasa da çeşitli teşviklerle ve başka önlemlerle satışlar için yardımcı olacaklarını belirtti.

 

LaNeve “Bayilerimize stoklarını eritmeleri için yardım edeceğiz ancak bri daha sedan modellerin reklamları için para harcamayı düşünmüyoruz. Bu bütçeyi SUV’lere yönlendirirsek gerçekten iyi bir pozisyonda olacağız.” dedi.

 

Ford’un yeni otomobil satışları Ağustos’ta %21 düştü, buna rağmen Mustang satışları %35 yükseldi. Pickup kamyonetler ve minibüslerin satışlarında %5.9 artış kaydedildi. SUV satışlarıysa %20 yükseldi.

 

 

Son Güncelleme : 10 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo