Kia Telluride’den kamuflajsız görüntüler ve New York’ta özel tanıtım

Ototeknikveri     10 Eylül 2018 10:29

Gelecek yıl piyasaya çıkacak Kia Telluride heyecanla bekleniyor. Önce kamuflajsız fotoğrafları ortaya çıkan model, hemen ardından New York Moda Haftası’nda modifiye bir versiyonla tanıtıldı.

Kia Telluride’den kamuflajsız görüntüler ve New York’ta özel tanıtım
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016’da önce konsept olarak karşımıza çıkan Telluride SUV artık üretim modeline dönüşecek. Rakip markaların elektrikli otomobil atağına cevaben Kia yeni modelin elektrikli bir versiyonunu da sunabilir.

 

Hyundai Tucson ve Audi TT gibi önemli modelleri de kaleme alan ünlü tasarımcı Peter Schreyer, Telluride projesinin de arkasında. Konsept formu büyük ilgi gören Telluride ile ilgili çalışmalar neredeyse bir yıldır sessizlik içinde yürütülüyordu. Geçtiğimiz günlerdeyse yeni modelin prototipi kamuflajsız görüntülerle ortaya çıktı. Yeni SUV’nin konsepte büyük ölçüde sadık kaldığı görülüyor. Bunun yanı sıra modelin tasarımının mevcut Kia modellerine benzemiyor olması dikkat çekiyor.

 

Dikey LED stop lambalarıyla otomobilin arka kısım tasarımı oldukça net şekilde görülebiliyor. Yan kısmında sade çizgilerin hakim olduğu modelin önündeyse aydınlatma grubunun büyüklüğü dikkat çekiyor. Ön kısmın konseptten biraz farklı olduğu görülüyor.

 

Yeni Kia Telluride ilk etapta geleneksel motor seçenekleriyle sunulurken, daha sonra seriye elektrikli bir versiyon da eklenecek. Santa Fe’den bildiğimiz 235 bg 2.0 litre turbo dört silindirli motor yeni modelde karşımıza çıkabilir. Bunun yanı sıra 3.3 litre V6 motor da olasılıklar dahilinde bulunuyor. Kia Telluride 2019 yılının ilk çeyreğinde çıkacak ve sekiz kişi taşıma kapasitesi bulunacak. Otomobil Ocak ayında Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yer alacak.

 

New York’ta sürpriz tanıtım

Kia, moda tasarımcısı Brandon Maxwell ile birlikte New York Moda Haftası’nda Telluride’in modifiye edilmiş bir versiyonunu tanıttı. Sadece gösteri için hazırlanan otomobilde özel tamponlar, koruyucu plakalar, kurtarma kancaları, 20 inç tekerlekler ve özel lastikler, portbagaj, portbagaja çıkış için özel merdiven ve arkada yedek lastik yuvası kullanıldı. İç mekanda ise üretim modelinden farklı olarak doğal ahşap kaplamalar, ayrıca direksiyon, konsol, kapı panelleri ve bagaj gibi pek çok yerde otantik deri döşeme ve metal ayrıntılar gibi özellikler bulunuyor.

 

 

Son Güncelleme : 10 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo