55 Bitcoin’e bir Rolls-Royce!

Ototeknikveri     11 Eylül 2018 04:04

Lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce dijital para birimi Bitcoin ile otomobil satışını başlattı. Bitcoin’in hızlı yükselişine kayıtsız kalamadıklarını açıklayan Rolls-Royce yöneticisi, otomobillerinden birine sahip olmak için 55 Bitcoin’in yeterli olduğunu belirtti.

55 Bitcoin’e bir Rolls-Royce!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dijital para birimleri otomotiv sektöründe de yer bulmaya başladı. Geçen Aralık ayında zirveyi görerek 20.000 dolara kadar yükselen Bitcoin artık otomobil alım satımında kullanılabilecek. İlk etapta ABD’nin Houston kentinde bulunan bir Rolls-Royce bayisi Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başladı, uygulamanın yaygınlaşması bekleniyor.

 

Bayinin sahibi Tilman Fertitta, TheStreet web sitesine yaptığı açıklamada “Bitcoin’in yükselişi ilgimi çekti. Lüks otomobil bayisi olarak her zaman müşterilerimize en kolay ve zahmetsiz satın alma seçeneklerini sunmaya çalışıyoruz. Artık dünyanın her yanındaki Bitcoin zenginleri hızlı ve güvenli biçimde Rolls-Royce otomobillere sahip olabilecek.” dedi.

 

Şu anda 1 Bitcoin’in değeri 6429 dolar, yani 350.000 dolar fiyatlı bir Rolls-Royce için 55 Bitcoin ödemek yeterli oluyor. Ne var ki, Bitcoin henüz bir istikrar yakalayabilmiş değil, önceleri çok hızlı şekilde yükselen para birimi Aralık’tan bu yana değer kaybetmeye devam ediyor.

 

Kripto para birimlerinin lüks otomobil satışlarında kullanılması ilk kez olmuyor. Geçen yıl bir McLaren 720S 25 Bitcoin fiyatla satışa çıkartılmıştı. Yıl başında ise bir bayi Bugatti Chiron ve Pagani Huayra ödemelerini Bitcoin ile kabul etmeye başlamıştı.

 

 

Son Güncelleme : 11 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo