Ford yeni bağlantılı ve elektrikli Transit minibüslerini tanıtacak

Ototeknikveri     12 Eylül 2018 05:01

Ford ticari araç piyasasında varlığını bağlantılı ve elektrikli Transit minibüslerini 20 Eylül’de Hannover’de IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda tanıtacak.

Ford yeni bağlantılı ve elektrikli Transit minibüslerini tanıtacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni iki renk tonlu Transit segmentte ilk kez 48 volt yarı hibrit (mHEV) teknolojisiyle gelecek. Bunun yanı sıra Transt Custom plug-in hibrit (PHEV) modeli de gelecek yıl satışa sunulacak.

 

Yeni iki tonlu Transit daha vermli motorlara, artırılmış yük kapasitesine, entegre bağlantı özellikleri ve gelişmiş sürücü teknolojilerine sahip olacak. Estetik bakımdan araçta yeni bir ön kısım tasarımı ve daha geniş kabin bulunuyor.

 

Güncellenen 2.0 litre EcoBlue dizel motorların yanı sıra, Transit müşterileri araçlarını manuel şanzımanlı versiyonlarda 48 volt mHEV teknolojisiyle alabilecek. Yakıt verimliliği böylece özellikle sıkışık şehir içi trafiğinde daha da artacak. mHEV sistemi hız kesme anlarında ortaya çıkan enerjiyi depolayarak çalışıyor, daha sonra bu enerji motora ve elektrikli donanıma aktarılıyor.

 

Transit Custom PHEV Hannover’e nihai üretim formunda gelecek. Hibrit sistemle gelen araç 50 km menzile sahip. Araçta 1.0 litre EcoBoost benzinli motor da bulunuyor. Toplam sürüş mesafesi zeminin altındaki kompakt sıvı soğutmalı lityum iyon pil desteğiyle 482 km’yi buluyor.

 

Hannover’de Ford Smart Mobility tarafından iki yeni bağlantılı araç filosu çözümünü de tanıtılacak. Ford Telematics filo operatörlerine web temelli bir çözüm sunarak maliyetlerin düşmesini ve araçların daha etkin kullanımını sağlıyor. Ford Data Services ise filo operatörlerinin kendi üçüncü taraf hzimet sağlayıcılarıyla çalışması ve OEM seviyesinde araç verilerine ulaşmasına imkan veriyor.

 

Son Güncelleme : 12 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo