VinFast Vietnam’ın ilk otomobillerini tanıttı

Ototeknikveri     12 Eylül 2018 07:49

Vietnam’ın ilk otomobil markası VinFast iki Pininfarina tasarımlı otomobilini tanıttı. Yeni modeller Paris Auto Show’a gelecek.

VinFast Vietnam’ın ilk otomobillerini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sedan ve SUV modeller özellikle Vietnam halkının beklentilerine göre tasarlandı. VinFast Vietnamlılara baştan itibaren tasarımın yönünü belirleme şansı verildi.

 

62.000’den fazla kişi 20 tasarım çizimi arasından seçim yaparak tasarım stüdyolarına gönderdi. Dört İtalyan stüdyosu arasından ItalDesign’ın çizimleri ilk etapta yarışmayı kazandı. Pininfarina daha sonra tasarımları geliştirmek ve tamamlamak üzere görevlendirildi.

 

Lüks ürün olarak geliştirilen modellerin ön kısımları birbirine benziyor. Ön panjurun ortasındaki krom V şekilli logo, Led gündüz farlarını birleştiren yatay krom şerit, şık farlar ve asimetrik krom bileşen bu kısma hakim.

 

Sedanın tasarımında öne çıkan özellikler geniş aks mesafesi, uzun kaput ve yatay gövde çizgileri ve daha kaslı, sportif bri görünüm olarak sayılabilir.

 

Motor seçenekleriyle ilgili henüz resmi bilgi yok ancak VinFast’in 2 Ekim’de Paris Auto Show’da ayrıntıları açıklaması bekleniyor. Firma fuarda modellerin isimlerini de açıklayacak.

 

Dünya prömiyerini takiben her iki otomobil de yıl sonunda Vietnam’da piyasaya çıkacak. Uluslararası piyasalara ihracat gelecek yıllar için planlanıyor ancak VinFast’in hangi piyasaları hedeflediği henüz bilinmiyor.

 

VinFast markasının sahibi VinGroup Vietnam’daki en büyük özel teşebbüs konumunda. Sedan ve SUV’nin yanı sıra firma elektrikli otomobiller, şehri otomobilleri, elektrikli otobüsler ve elektrikli scooterlar da geliştiriyor.

 

Son Güncelleme : 12 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo