2019 Mercedes-Benz GLE: yeni görünüm, yeni teknolojiler

Ototeknikveri     13 Eylül 2018 02:08

Uzunca bir teaser kampanyasının ve kapsamlı bir geliştirme sürecinin ardından, yeni Mercedes-Benz GLE nihayet resmi olarak tanıtıldı. Yeni model Ekim ayında Paris Auto Show’a da gelecek.

2019 Mercedes-Benz GLE: yeni görünüm, yeni teknolojiler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni GLE’ye ilk bakışta önceki modelle arasındaki farklar rahatça görülebiliyor. Mercedes-Benz SUV’nin tasarımının “duygular ve zeka arasında uyumlu bir etkileşim” ortaya koyduğunu ve “yüksek teknolojiyle usta işçiliğin bileşiminden ortaya çıkan zamansız bir güzelliğe sahip” olduğunu söylüyor. Firmalar otomobillerini biraz reklam kokan cümlelerle anlatmayı sevseler de, yeni GLE’nin gerçekten etkileyici görünüme sahip bir otomobil olduğu şüphe götürmez.

 

Ön kısımda, Mercedes-Benz şık farlar, yeniden tasarlanmış ön ızgara ve sahte hava girişlerine yer vermiş. 18 ve 22 inç boyutlarındaki yeni tekerlek seçenekleri, C sütunu ve ince arka lambalar diğer dikkat çeken özellikler arasında.

 

Mercedes-Benz GLE’nin iç mekanını da kapsamlı şekilde güncellemiş ve geliştirmiş. Otomobilin aks mesafesi 80 mm genişletilmiş, böylece ikinci sırada bacak mesafesi 69 mm, baş mesafesi ise 33 mm artmış. Bagaj kapasitesi 825 litreye yükselmiş. İkinci sıra koltuklar katlandığındaysa bu kapasite 2055 litreye çıkıyor.

 

A-Serisi gibi yeni GLE de son sürüm MBUX multimedya sistemini kullanıyor. Sistem iki 12.3 inç ekrandan oluşuyor.

 

Motorlar cephesinde, 2019 Mercedes-Benz GLE ilk etapta sıralı altı silindirli motorla gelecek ve GLE 450 4MATIC modelinde önceki 3.0 litre motorun yerini alacak. Çeşitli dizel versiyonlar, bir plug-in hibrit versiyon ve dört silindirli motorlar da daha sonra sunulacak.

 

GLE 450 4MATIC modelinde 3.0 litre altı silindirli motorla birlikte 48 volt teknolojisi bulunacak. Motor 367 bg güç çıkışı ve 500 Nm tork sunuyor. EQ Boost fonksiyonuyla gerektiğinde geçici olarak 22 bg ekstra güç çıkışı ve 250 Nm tork geliyor.

 

Tüm 2019 GLE versiyonları ara şanzıman ve elektronik kontrollü çok diskli debriyajla birlikte 9G-TRONIC otomatik şanzımana sahip olacak. Bu donanım, özellikle off-road sürüşte çok fayda sağlayan, akslar arasında değişken tork transferine imkan verecek.

 

Mercedes-Benz yeni GLE’de en yeni nesil sürüş yardım sistemlerine de yer verdi. Bunlar arasında Aktif Mesafe Asistanı Distronic, Aktif Dur – Kalk Asistanı, Aktif Sürüş Asistanı, Aktif Mesafe Asistanı, Aktif Fren Asistanı ve çıkış uyarısıyla birlikte Aktif Kör Nokta Asistanı bulunuyor. Ayrıca Treyler Manevra Asistanı opsiyonel olarak sunuluyor ve yeni GLE’nin başka bir aracı çekiyorken daha kolay manevra yapmasını sağlıyor.

Yeni GLE’nin dikkat çekici bir özelliği de E-Active Body Control sistemi. Bu sistem, 48-volt sistemi ve yeni geliştirilen havalı süspansiyonu kullanarak her tekerlekte yay ve amortisör ayarlarının farklı uygulanabilmesine imkan veriyor. Bu da otomobilin savrulmasını, sallanmasını ya da vurmasını önleyerek stabil bir sürüş sağlıyor.

 

2019 Mercedes-Benz GLE serisi ABD ve Avrupa’da 2019 yılının başlarında, Çin’de ise 2019’un bahar aylarında piyasaya çıkacak. Otomobil ABD’nin Alabama eyaletinde üretilecek.

 

 

Son Güncelleme : 14 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo