Güncellenen Renault Kadjar yeni 1.3 litre turbo benzinli motorla geliyor

Ototeknikveri     13 Eylül 2018 02:58

Renault 2019 model yılı için güncellediği Kadjar ile kompakt SUV segmentindeki güçlü konumunu sürdürmek istiyor.

Güncellenen Renault Kadjar yeni 1.3 litre turbo benzinli motorla geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafçıların kameralarına sık sık yakalanan Renault Kadjar, sonunda resmi tanıtımla ortaya çıktı. Güncellenen model yeni motor seçeneğinin yanı sıra gelişmiş teknolojiler ve şık bir tasarımla geliyor.

 

Kadjar’ın Renault’un diğer modellerinde de kullanılan C şeklindeki farlarını koruduğu görülüyor. LED farlar ile gündüz sürüş ışıklarının entegre olduğu dikkat çekiyor. Daha üst donanım seviyelerinde sis lambaları da LED teknolojisiyle geliyor ve enerji verimliliği sağlıyor. Yeni tamponlar, yeni krom elemanlar ve 17 – 18 – 19 inç boyutlarında sunulan jantlar güncel tasarımı tamamlıyor. Makyajlı Kadjar’a “Oural Green”, “Iron Blue” ve “Highland Grey” olmak üzere üç yeni dış cephe renk seçeneği de eklenmiş.

 

Yeni 1.3 litre turbo benzinli motor

Otomobildeki en önemli yenilik 1.3 litre turbo benzinli motor seçeneği. Renault ve Daimler işbirliğiyle üretilen bu motor, benzin partikül filtresiyle geliyor. Filtrenin içindeki petek şeklindeki yapı zehirli gazları yakalayarak emisyonu düşürüyor. Yeni TCe motor 140 ve 160 bg güç çıkışı seçenekleriyle geliyor. Bunun yanı sıra 6 vitesli manuel ve DCT şanzıman seçenekleri sunuluyor.

Yeni Kadjar’da dizel motor seçeneklerine SCR teknolojisi eklenmiş. Blue dCi 115 ve Blue dCi150 dizel seçenekler manuel ya da EDC otomatik şanzımanla çalışıyor. Bunun yanı sıra önden çekişli 4x2 ve 4x4 sürüş sistemleri arasından seçim yapılabiliyor. 4x2 modellerde Extended Grip sistemiyle çamur, kum ya da diğer kaygan zeminlerde çekiş gücü artıyor. 4X4 modellerde ise 2WD, Auto ve Lock olmak üzere üç sürüş modu bulunuyor.

 

Güncellenen Kadjar’ın iç mekanında orta konsolda şık bir dokunmatik ekran dikkat çekiyor. Ekranın altında yer alan klima kontrolleri yenilenmiş. Kabindeki malzeme kalitesi de yükseltilerek lüks bir atmosfer yaratılmış.

 

Yeni versiyon: Wave

Kadjar serisine sınırlı sayıda üretilecek sadece Fransa’da satılacak Wave adında yeni bir versiyon da eklendi. Life donanım seviyesini temel alan Wave, dış cephede krom detaylar, portbagaj, yüzgeç tipi anten ve 19 inç elmas efektli jantlarla geliyor. Kabinde ise 7 inç multimedya tablet, iki bölgeli klima sistemi, mavi dikişli özel döşeme gibi özellikler bulunuyor.

 

2019 Renault Kadjar önümüzdeki ay Paris Auto Show’da yer alacak.

Son Güncelleme : 14 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo