Yeni Kia ProCeed: Pratiklik ve şıklık bir arada

Ototeknikveri     13 Eylül 2018 05:19

Kia yeni ProCeed modelini paketinden çıkardı. Üç kapılı bir hatchback olan model, geçen yılki konseptte gördüğümüz gibi, yeni nesilde beş kapılı bir shooting brake otomobile dönüştü.

Yeni Kia ProCeed: Pratiklik ve şıklık bir arada
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Kia ProCeed, Ceed ailesinin üçüncü ve en dinamik üyesi. Seride hatchback ve Sportswagon gövde stilleri de bulunuyor.

 

4605 mm uzunluğunda ve 1422 mm yüksekliğindeki yeni ProCeed, Ceed Sportswagon’dan 5 mm daha uzun ve 43 mm daha alçak. Yerden yükseklik de 5 mm azaltılmış. ProCeed’in bagaj kapasitesi Sportswagon’dan biraz daha küçük (sırasıyla 594 litre ve 625 litre).

 

Yeni ProCeed, Ceed ailesinin çekim merkezi rolünde olacak ve “GT-Line” ile en üst donanım seviyesi GT versiyonları da sunulacak.

 

Kia’nın yeni shooting brake modeli firmanın Frankfurt’taki Avrupa tasarım merkezinde Gregory Guillaume ve Peter Schreyer öncülüğünde tasarlandı. Kia’nın Avrupa tasarım yöneticisi Gregory Guillaume, üç kapılı hatchback otomobillere olan talebin düşmesinin pro_cee’d modelinin geleceğinde soru işaretleri yarattığını ancak basitçe modeli ortadan kaldırmak yerine yeniden yaratmayı tercih ettiklerini belirtiyor.

 

Müşterilere GT-Line modeli için üç motor seçeneği sunulacak. Bunlar arasında 118 bg (120 PS) güç çıkışına sahip 1.0 litre TGDI, 138 bg (140 PS) güç çıkışına sahip 1.4 litre T-GDI ve yeni 134 bg (136 PS) 1.6 litre CRDi Smartstream dizel mtoor bulunuyor. Üç motor da altı vitesli manuel ya da yedi vitesli çift debriyajlı otomatik şanzımanla alınabiliyor.

 

En üst donanım seviyesi ProCeed GT ise 201 bg (204 PS) güç çıkışı ve 265 Nm torka sahip 1.6 litre T-GDI motorla geliyor. Bu motor yeni yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla geliyor. Vites geçişi direksiyon üzerindeki metal çubuklardan yapılabiliyor. Performans ve yakıt ekonomisi değerleri daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

 

Yeni Kia Proceed standart Ceed ile aynı bağımsız süspansiyona sahip ancak modele özel süspansiyon geometrisi sayesinde daha kıvrak bir sürüş ve hızlı yanıt sağlıyor. Diğer yenilikler arasında daha sıkı ön ve arka yaylar ve daha yumuşak ön ve arka denge çubukları bulunuyor. Bu sayede ProCeed virajları daha rahat alıyor ve bu tip bir araçtan beklenecek “Gran Turismo” karakterini sunuyor.

 

Yeni Kia Proceed’in üretimi bu Kasım ayında firmanın Slovakya’daki fabrikasında başlayacak. Otomobil Avrupa genelinde 2019’un ilk çeyreğinde satışa çıkacak. Kia yeni Proceed’in Avrupa piyasası dışında sunulmayacağını belirtiyor.

 

 

Son Güncelleme : 13 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo