Yeni Kia Ceed GT tanıtıldı

Ototeknikveri     13 Eylül 2018 08:22

Kia’nın popüler Ceed serisi genişlemeye devam ediyor. Yeni Ceed GT, kardeş modeli ProCeed ile birlikte seriye katıldı.

Yeni Kia Ceed GT tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Önceki nesilde olduğu gibi yeni Ceed GT de 1.6 litre T-GDi motor kullanıyor. WLTP stadnartlarına uyması için motorun güç çıkışı 204 PS (201 bg) olarak güncellenmiş. Tork değeriyse 265 Nm olarak açıklandı.

 

Ceed GT ilk kez opsiyonel yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla geliyor. Bunun yanı sıra standart altı vitesli şanzıman da sunuluyor.

 

Ceed GT ve ProCeed GT firmanın Slovakya’daki ?ilina fabrikasında Kasım ayında üretime girecek. Kia burada standart Ceed, ProCeed ve Ceed Sportswagon’u da üretiyor.

 

Modeli serinin diğer üyelerinden ayıran özellikler arasında daha geniş hava girişlerine sahip yeni ön tampon ve parlak siyah yüzeyler gibi sportif görsel detaylar bulunuyor. Kaplan burnu biçimle ön panjurun çevresini siyah krom yüzey tamamlarken, “GT” logosu ve kırmızı vurgular panjurun bal peteği biçimli desenini tamamlıyor.

 

Otomobilin yanına ilerlediğimizde parlak krom pencere çevreleri, daha büyük yan etekler, stadnart 18 inç alaşım jantlar, kırmızı fren kaliperleri ve 135 mm azaltılmış biniş yüksekliği dikkat çekiyor.

 

Arkada özgün GT tampon, parlak siyah difüzör ve GT logosuyla ön tamponun tasarımını tamamlıyor. Son olarak, küçük tavan spoyleri havanın otomobilin yukarısına doğru yönlenmesini sağlıyor. Ayrıca Avrupalı müşterilere sekiz farklı dış cephe renk seçeneği sunuluyor.

 

Sportif iç mekan

Diğer Ceed modellerinin iç mekanlarına kıyasla, yeni GT gri yerine siyah tavan döşemesi, D biçimli ve GT logolu direksiyon simidi, alüminyum sürücü pedalları, siyah deri ve süet spor koltuklar ve 7 vitesli çift debriyajlı şanzımanın bulunduğu versiyonlarda yeni metal alaşım vites değiştirme kollarıyla öne çıkıyor.

 

Ceed serisinin geri kalanıyla paylaşılan özellikler arasında ise 60:40 oranında katlanabilir arka koltuklar (standart), konsolda yüksek kaliteli ve yumuşak dokunuşlu malzeme kullanımı, 7.0 veya 8.0 inç boyutunda yüzer tipte dokunmatik ekran bulunuyor.

 

Teknik özellikler

Kia yeni Ceed GT modelinin standart modelden daha iyi bir yol tutuşu ve sürüş konforuna sahip olmasını hedefledi. Bu nedenle süspansiyon alçaltıldı, daha sıkı ön ve arka yaylar eklendi, direksiyon yanıtı geliştirildi, standart Michelin Pilot Sport 4 lastiklere yer verildi, Elektronik Stabilite Kontrolü güncellendi ve daha büyük frenlere yer verildi.

 

Ceed GT 1.6 litre T-GDi motoru kullanıyor. Motorun güç çıkışı 204 PS (201 bg), tork değeriyse 265 Nm (1500 – 4500 rpm aralığında). Altı vitesli manuel şanzıman standart olarak gelirken, opsiyonel yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman da alınabiliyor. Hızlanma ve emisyon değerleri daha sonra açıklanacak, dolayısıyla henüz bu bilgiler elimizde yok. Öte yandan, öğrendiğimize göre elektronik ses jeneratörü kabinde karakterli bir GT motor sesi veriyor.

 

Aktif güvenlik sistemleri arasında ise Uzun Far Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Şerit Koruma Asistanı, Çarpışma Kaçınma Asistanı standart olarak bulunuyor. Bunun yanı sıra Akıllı Seyir Kontrolü ve Dur & Kalk sistemi, Kör Nokta Çarpışma Uyarısı, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı, Akıllı Park Asistanı ve Yaya Tespiti sunuluyor.

 

Yeni Kia Ceed GT Avrupa’da 2019’un ilk çeyreğinden itibaren satışa çıkacak. Fiyat listesi daha sonrası açıklanacak.

 

 

Son Güncelleme : 14 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo