Ford 2019 S-Max ve Galaxy’ye yeni motor ve şanzımanlar ekledi

Ototeknikveri     14 Eylül 2018 12:27

Ford’un Galaxy ve S-Max modellerini Avrupa’da artık satmayacağı haberlerinin hemen ardından, firma her iki model için de önemli güncellemeler duyurdu.

Ford 2019 S-Max ve Galaxy’ye yeni motor ve şanzımanlar ekledi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford S-Max ve Galaxy MPV modellerini şimdi yeni dizel motorlar, sekiz vitesli otomatik şanzıman ve daha fazla güvenlik sistemiyle sunuyor.

 

S-Max ve Galaxy ilk kez Ford’un yeni nesil 2.0 litre EcoBlue dizel motoruyla geliyor. Yeni motor dört farklı güç çıkışıyla sunuluyor: 120 PS (118 bg), 150 PS (148 bg), 190 PS (187 bg) ve 240 PS (237 bg). Son motor seçeneği birisi küçük ve yüksek basınçlı, diğeriyse büyük ve düşük basınçlı olmak üzere iki farklı turboşarj kullanıyor.

 

Tüm EcoBlue motorlar WLTP test prosedürüne göre en yeni Euro 6 emisyon standartlarını karşılıyor.

 

Yenilenen motor serisinin yanı sıra, Ford’un Avrupalı minivan modelleri özel bir döner düğmeyle vites geçisine imkan veren yeni sekiz vitesli otomatik şanzımana da kavuştu. Bu şanzıman, Adaptif Vites Geçisi Zamanlama ve Adaptif Vites Geçiş Kalitesi Kontrolü sistemleri sayesinde farklı sürüş stilleri ve yol koşullarına kolaylıkla uyum sağlıyor.

 

Sekiz vitesli otomatik şanzımanın yanı sıra, altı vitesli manuel şanzıman da S-Max ve Galaxy modellerinde sunuluyor. Ayrıca, her iki model de Ford’un akıllı dört çekişli sürüş sistemiyle donatılabiliyor.

 

Teknoloji cephesinde, sürücü ve yolcular için konfor ve kullanım kolaylığını artıran bir dizi sistem sunuluyor. Örneğin, yeni sekiz vitesli otomatik şanzımanla birlikte S-Max ve Galaxy modellerine Adaptif Seyir Kontrolü ve Dur & Kalk özelliği eklenebiliyor.

 

Kör Nokta Bilgilendirme Sistemi (BLIS) ise şimdi sürücünün göremediği noktalardan yaklaşan diğer araçları daha hızlı haber verebiliyor. Ayrıca sistem Değişken Arka Mesafe özelliğiyle 18 metreye kadar arkadaki araçları tespit edebiliyor.

 

Bunların yanı sıra Ford ClearView Ön Silecek Sistemi daha fazla yıkayıcı jetle kolay cam temizliği sağlıyor.

 

İç mekanda 4 inç renkli LCD kontrol paneli ekranı standart olarak geliyor. 10 inç kişiselleştirilebilir dijital ekran da müşterilere sunuluyor. Son olarak, Aktif Gürültü Engelleme teknolojisi şimdi S-Max Vignale ve Bi-Turbo motorlu S-Max ve Galaxy modelleriyle standart geliyor.

 

Dış cephede müşteriler yeni mavi (Chrome Blue) ve gümüş (Diffuse Silver) renk tonlarını ve kırmızı fren kaliperlerini (S-Max ve ST-Line için) tercih edebiliyorlar. Her iki model de Avrupa’da siparişe açıldı.

 

 

Son Güncelleme : 14 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo