2020 Mitsubishi Galant: Sedan modelin yeniden doğuşu

Ototeknikveri     17 Eylül 2018 03:58

Mitsubishi pek çok rakibi gibi binek otomobilleri neredeyse tamamen terk ederek crossover modellere yöneldi. Firmanın portföyünde “geleneksel” otomobil olarak sadece Mirage modeli kaldı ve seriye Outlander, Outlander Sport, Eclipse Cross gibi araçlar hakim. Bu duruma rağmen Mitsubishi yeniden sedan piyasasına dönüyor olabilir mi?

2020 Mitsubishi Galant: Sedan modelin yeniden doğuşu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Söylentilere göre, Mitsubishi Galant sedan modelini bir konseptle yeniden canlandırmayı planlıyor olabilir. Tasarımcı Enoch Gabriel Gonzales’in çizimleri Japon otomobil üreticisinin en yeni stil özelliklerini dört kapılı sedan formuna aktaran bir 2020 Mitsubishi Galant modelini canlandırıyor.

 

1969 – 2012 yılları arasında Galant Mitsubishi’nin en önemli modellerinden birisiydi ve bu süre içinde bir kompakt sedandan coupe, hatchback ve station olmak üzere pek çok başka forma evrildi. Dokuz nesil boyunca piyasada kalan model en son orta boy bir sedan olarak kaldı. Galant 2002’de 10.000 adet sattı, 2009’a gelindiğindeyse ABD’de yıllık satışları 12.000’e kadar düşmüştü. Sonrasında model piyasadan kaldırıldı.

 

Diğer düşük bütçeli orta boy sedanlar da aşağı yukarı aynı akıbete uğradı. Bunun yakın zamanda değişmesi de beklenmiyor. Crossover otomobiller pek çok bakımdan geleneksel otomobillerin avantajlarını devam ettirirken, bunun yanında daha geniş kabin ve çeşitli seviyelerde off-road yetenekleri sunuyor.

 

Önümüzdeki yıllarda SUV ve crossover hakimiyeti değişirse, Mitsubishi ve yeni ortakları Renault ile Nissan’ın Galant’ı yeniden canlandırmaları akıllıca olacaktır. Ortaya çıkacak yeni model bu çizimlerdekilere oldukça benzeyebilir.

 

Son Güncelleme : 17 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo