Blackberry: “Otonom arabalar hacklenerek silaha dönüştürülebilir”

Ototeknikveri     17 Eylül 2018 04:20

Güvenlik önemli bir mesele ve otonom taşıtlar da bu meseleye dahil olmak üzere gibi görünüyor.

Blackberry: “Otonom arabalar hacklenerek silaha dönüştürülebilir”
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Blackberry yöneticisi John Chen otonom arabaların hacklenerek tehlikeli silahlara dönüştürülebileceği konusunda uyarı yaptı. Blackberry şu anda Çinli internet devi Baidu ile ortak sürücüsüz teknolojiler geliştiriyor ancak bu tip taşıtların barındırdığı tehlikeler nedeniyle hala temkinli yaklaşıyor.

 

Telegraph gazetesine konuşan Chen bu otomobillerin tipik bir savaş uçağından daha fazla kod barındırdığını, bunun da hackerlara davetiye çıkardığını belirtti.

 

Chen, “Bir otomobilin yazılımına kolayca virüs bulaştırılarak tehlikeli bir silaha dönüştürülebilir. Kötü ellerde bunun çok korkunç sonuçları olacaktır. Tamamen virüssüz bir otomobil geliştirdiğimi düşünebilirim ama bu otomobil yola çıktığı anda tehlikelere açık hale gelir, dolayısıyla yazılım güvenliğinin sürekli takip edilip güncellenmesi gerekir.” dedi.

 

Pek çok firma çok daha yakın tarihler verse de, Blackberry beş yıl kadar daha otonom araçların yollarda olmayacağını düşünüyor. Chen’e göre, bu tip araçlarla ilgili çözülmesi gereken önemli zorluklar – özellikle güvenlik alanında - hala ortada duruyor, bu da sürücüsüz otomobillerin yaygınlaşmasını geciktiriyor.

 

Sürücüsüz otomobiller sigorta firmaları ve yasa yapıcılar açısından da - insan kaynaklı olmayan bir kazada kimin sorumlu tutulacağına karar vermek gibi – bazı karışıklıklara yol açacak.

 

Blackberry’nin otonom araba teknolojisinin ne ölçüde geliştiği şu an bilinmiyor ancak firma geçen yıl otomobil üreticilerinin otonom araçları geliştirirken siber güvenlikle ilgili uyması gereken yedi prensibe dayalı yaklaşımını açıklamıştı.

 

 

Son Güncelleme : 17 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo