Peugeot Paris için retro görünümlü coupe konsept hazırladı

Ototeknikveri     17 Eylül 2018 10:41

60'lı yıllardan 504 modeline benzeyen otomobil, Instinct konseptinden de bazı stil ipuçları ödünç alıyor. Konseptin hazırlıkları iki yıldır devam ediyordu.

Peugeot Paris için retro görünümlü coupe konsept hazırladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot gelecek ay Paris Motor Show’da yeni bir coupe konsepti sergileyecek. Firma konseptin bazı resimlerini şimdiden yayınladı.

 

Otomobilin güç aktarım organları hakkında detay verilmedi ancak hibrit ya da pilli elektrikli sisteme yer verilmesi bekleniyor. Sektördeki elektrikli otomobillere yöneliş ve konseptin geleceğe dönük özellikleri de bu ihtimali artırıyor.

 

Görünüm bakımından 1960’ların 504 coupe modelinden esintilerle otomobil retro bir stile sahip. Peugeot yöneticisi Jean Philippe Imparato bunu “Otomobili ilk gördüğümde kendimi bir çocuk gibi hissettim.” sözleriyle ifade ediyor.

 

Imparato daha önce konseptin potansiyel bir üretim modelinin habercisi olduğunun ipucunu da vermişti. Dolayısıyla bu retro konsept üretime sokularak önümüzdeki senelerde yollarda karşımıza çıkabilir.

 

Peugeot Twitter’da otomobilin daha net bir fotoğrafını yayınlasa da daha sonra kaldırdı.

 

Şu an için otomobilin ismi bile gizli tutuluyor ancak resimlerde coupe modelin şeklini, geniş tekerlek kemerlerini ve iki kapılı kaporta stilini, ayrıca arka lambalar gibi Instinct’ten alınan ayrıntıları görebiliyoruz.

 

Konseptin iç mekanıyla ilgiliyse şu an bir bilgi yok ancak Peugeot’nun i-Cockpit dijital konsoluna yer verilmesi beklenebilir. Otomobilde, 2015’te üretimi durdurulan RCZ gibi dört koltuklu bir oturma düzeni olabilir.

 

Son Güncelleme : 17 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo