Renault, Nissan ve Mitsubishi araçlara Android yazılımı

Ototeknikveri     18 Eylül 2018 07:47

Renault-Nissan-Mitsubishi ve Google, Fransız – Japon ortaklığındaki grubun tüm dünyada satılacak araçlarında Android işletim sistemi kullanılacağını açıkladılar.

Renault, Nissan ve Mitsubishi araçlara Android yazılımı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2021’den itibaren, müşteriler Android tabanlı akıllı multimedya sistemini ve Google Play Store’dan farklı model ve markalara özel uygulamaları kullanabilecek.

 

Bu ortaklık sayesinde, üç markanın araçlarında sadece Android işletim sistemi değil, aynı zamanda Google Haritalar, Google Asistan gibi özellikler de bulunacak. Her marka kendi arayüzünü geliştirmekte serbest olacak.

 

Google’ın yardımıyla, Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı 2022 orta vadeli planında olduğu gibi daha fazla aracını bağlantı özellikleri ve bulut tabanlı hizmetlerle donatabilecek. Bu plan kapsamında satışların da 2022 yılı sonunda yıllık 14 milyonun üzerine çıkmış olması bekleniyor. Ayrıca 12 yeni sıfır emisyonlu elektrikli araç piyasaya sunulacak, yeni otonom teknolojiler ve Alliance Intelligent Cloud gelecek.

 

Alliance Intelligent Cloud, ittifak bünyesindeki tüm araçlarda yeni nesil multimedya sistemlerine güvenli bağlantı, veri yönetimi ve entegrasyonu, havadan güncellemeler, uzaktan teşhis gibi özellikler ekleyecek.

 

Google tabanlı sistemler, Apple iOS gibi farklı sistemler kullanan cihazlarla da uyumlu olacak.

Son Güncelleme : 18 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo