2019 Seat Tarraco paketinden çıktı

Ototeknikveri     18 Eylül 2018 11:12

Bekleyiş nihayet sona erdi ve Seat’ın üçüncü ve en büyük SUV’si Tarraco tanıtıldı. Skoda Kodiaq ve diğer pek çok Volkswagen Grubu modeliyle MQB mimarisini paylaşan Tarraco, bu modellerle benzer görünüyor.

2019 Seat Tarraco paketinden çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ön kısımda Seat’ın stil özellikleri görülürken, yanda VW Tiguan Allspace’ten, arkada ise Skoda Kodiaq’tan esintiler var. Seat Tarraco’nun markanın yeni tasarım anlayışını yansıttığını belirtiyor. Bunun özellikle yeni ön panjur ve full LED farlarda belirgin olduğu söylenebilir.

 

Akdeniz kenti Tarragona’dan adını alan Tarraco, Seat’ın portföyünde Arona ve Ateca’nın üzerinde yer alıyor. VW Tiguan Allspace ve Skoda Kodiaq gibi Tarraco da MQB-A uzun aks mesafeli mimariyi kullanıyor, bu da çok geniş bir iç mekana imkan veriyor. Otomobil 4735 mm uzunluğunda ve 1658 mm yüksekliğinde.

 

Motor serisi de yine tanıdık ve iki benzinli, iki de dizel seçenekten oluşuyor. Tüm motorlar turboşarj, direkt enjeksiyon ve durdur – başlat teknolojisine sahip. Giriş seviyesi benzinli motor 1.5 litre TSI, 150 PS (148 bg) güç çıkışına sahip, altı vitesli manuel şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. 2.0 litre TSI motor ise 190 PS (187 bg) güç çıkışına sahip, yedi vitesli DSG şanzıman ve 4Drive dört çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor.

 

Dizel seçenekler 150 PS ve 190 PS güç çıkışlarıyla 2.0 litre TDI motordan oluşuyor. Düşük güçlü motor önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel şanzımanla geliyor, opsiyonel olarak bunlar yedi vitesli DSG ve dört çekişli sistemle değiştirilebiliyor. 190 PS motor ise sadece DSG ve dört çekişli sistemle alınabiliyor. Seat daha sonra Tarraco için başka güç aktarım seçenekleri de sunacağını belirtiyor.

 

Volkswagen Grubu’ndan gelen özellikler kabinde de fark ediliyor. Bu anlamda en önemli farklılık, aynı platformdaki diğer modellerin aksine, dokunmatik ekranın konsola entegre edilmemiş olması. Bunun yerine Tarraco en üst seviye Navigation Plus versiyonunda jest ile kontrolü destekleyen, “yüzer” tipte 8 inç bir ekrana sahip. Diğer versiyonlarda 10.25 inç Dijital Kokpit de sunuluyor.

 

Araçtaki önemli teknolojiler arasında Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) adaptif amortisör sistemi ve bir dizi sürüş yardım sistemi sayılabilir. Şerit Asistanı ve Ön Bölge Asistanı bisiklet ve yaya tespitiyle birlikte Avrupa’da standart olarak geliyor, Kör Nokta Tespiti, Trafik İşaretleri Tanıma, Trafik Sıkışıklığı Asistanı, Adaptif Seyir Kontrolü, Aydınlatma Asistanı, Işık Asistanı ve Acil Durum Asistanı ise opsiyonel sunuluyor.

 

Seat Tarraco 2019 yılının başlarında SE ve Xcellence donanım seviyeleriyle sunulacak. O zamana kadar bekleyemeyen müşteriler için ön satışlar Aralık’ta başlayacak. İspanyol otomobil ilginç şekilde Almanya’daki Wolfsburg fabrikasında üretilecek.

 

Son Güncelleme : 19 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo