Tesla'nın rakibine 1 milyar dolar

Ototeknikveri     18 Eylül 2018 11:55

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), elektrikli otomobiller üreten Tesla'nın rakibi Lucid Motors'a 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacak.

Tesla'nın rakibine 1 milyar dolar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kaliforniya merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lucid Motors henüz üretime başlamadı ancak buna rağmen Tesla'nın en büyük rakiplerinden biri olarak nitelendiriliyor. Firma kendisini Tesla'dan farklılaştırmak için otonom lüks otomobiller üretmeyi planlıyor. Lucid Motors, Lucid Air isimli 643 kilometre menzilli elektrikli otomobilini 2016 yılında tanıtmış ve CES2017'de aracın bir prototipini sergilemişti. Buna karşılık finansal zorluklar nedeniyle üretime hala başlanamadı.

 
Lucid Air'in piyasaya sürülmesine destek Suudi Arabistan'ın Kamu Yatırım Fonu'ndan (PIF) geldi. PIF, firmaya 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacağını duyurdu. Çevre dostu bir ekonomi oluşturmak amacıyla Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman tarafından yönetilen PIF, bu yatırım ile şirketin ilk elektrikli otomobili Lucid Air'in 2020 yılında piyasaya sürülmesini sağlayabilir. Fondan gelecek para Arizona'da bir fabrika inşa edilmesi ve otomobilin üretimine başlanması için harcanacak.


 
Suudi Arabistan ekonomisini petrole bağımlı olmaktan kurtarmaya çalışan PIF, şu an Japon teknoloji devi SoftBank'ın yönettiği ve yenilikçi teknolojilere odaklanan Vizyon Fonu'nun da en büyük destekçisi durumunda. Ayrıca PIF'ın elektrikli otomobillere ilgisi olduğu da bir süredir bilinen bir gerçek. Mart ayında Tesla hisselerinin yüzde 5'e yakın kısmını satın alan ve Tesla'nın en büyük hissedarlarından biri haline gelen PIF, Tesla'nın özel bir işletmeye dönmesi halinde hisselerini 420 dolardan satın alabileceğini de belirtmişti. 

 

PIF tarafından yapılan açıklamanın ardından Lucid Motors'un hisseleri gün içinde yüzde 12'yi aşan bir artış gösterdi. Üretim planlarını önce 2018'e daha sonra ise 2019'a ertelemek zorunda kalan şirketin bu yatırım ile en geç 2019'da üretime başlayacağı tahmin ediliyor.

Son Güncelleme : 19 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo