Yeni BMW Z4 her zamankinden daha sportif

Ototeknikveri     19 Eylül 2018 03:47

Yeni BMW Z4 spor otomobil dinamizmini duyulara hitap eden etkileyici bir tasarımla birleştiriyor. Şık bir ambiyans ve gelişmiş donanım özellikleri otomobili rakipleri arasında öne çıkartıyor. Benzersiz sürüş keyfi, modern güç aktarım organları, şasi, işletim ve bağlantı teknolojileriyle biraraya geliyor.

Yeni BMW Z4 her zamankinden daha sportif
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW Z4 elektrikli açılabilir kumaş tavana sahip iki kişilik bir roadster. Kapsamlı şekilde yenilenen otomobil, boyutları, oturma pozisyonu, daha geniş tekerlek izi ve daha kısa aks mesafesiyle selefinden daha kıvrak bir performans sunuyor. Ağırlığın azaltılması ve ideal 50 : 50 ağırlık dağılımıyla birlikte kaporta aerodinamik bakımdan optimize edilmiş.

 

Dış cephe tasarımı

Dış cephede farlar ön kısmın dış uçlarına dikey şekilde konumlandırılmış. Standart LED farların yanı sıra model ile birlikte göz kamaştırmayan uzun farlara sahip Adaptif LED far sistemi ve viraj lambaları opsiyonel olarak sunuluyor.

 

Böbrek biçimli büyük BMW ön panjur yeni tasarımla geliyor. Geniş kaput belirgin kontur çizgileriyle dikkat çekiyor. Geniş hava girişleri çizgiler için başlangıç noktasını oluşturuyor. Kaslı, oyuntulu arka kısım, entegre rüzgarlık, ince LED farlar ve difüzör ile uyumlu bir tasarım sunuyor.

 

İç mekan

Modern, üst düzey iç mekan stili sürücü odaklı olmasıyla dikkat çekiyor ve sadeleştirilmiş, kolay kullanıma sahip kontrol paneli sürücünün işini hafifletiyor. İç mekandaki tasarım da genel olarak kontrol panelindeki sade ve saf yaklaşımı yansıtıyor. Kapı panelleri konturları otomobilin dış cephesindeki bazı görsel öğelerle uyumlu. İki bölgeli klima kontrolü, ambiyans aydınlatması, büyük bardak tutucular gibi detaylar konforu ve keyfi artırıyor. Yeni modelin geniş standart donanım listesinde modele özel spor koltuklar, BMW Z4 sDrive30i için Vernasca deri döşeme, BMW Z4 M40i versiyonunda ise deri ve Alcantara döşeme de yer alıyor.

 

Üç versiyon

Ekim ayında Paris Motor Show’da lansmanı gerçekleştirilecek BMW Z4, 2019 yılının Mart ayından itibaren üç versiyonla gelecek: BMW Z4 M40i, BMW Z4 sDrive30i ve BMW Z4 sDrive20i. İlk modelde yeni 250 kW/340 bg sıralı altı silindirli motor bulunurken, diğer modellerde 190 kW/258 bg ve 145 kW/197 bg güç çıkışlarıyla dört silindirli motorlara yer verilecek. Daha da geliştirilmiş sekiz vitesli Steptronic Sport şanzıman bu motorlarla birlikte standart olarak gelecek. Tüm motorlar benzin partikül filtresine sahip olacak ve Euro 6d-TEMP standartıyla uyumlu olacak.

 

Uzun bir standart donanım listesi

Yeni roadster azami kıvraklık, dinamizm ve sürüş hassasiyeti için geliştirilmiş. Düşük ağırlık merkezi, olağanüstü sağlam gövde yapısı ve şasi, yeni ön ve arka aks tasarımı, M Sport frenler, adaptif spor süspansiyon, M Sport diferansiyel ve yüksek performanslı lastikler bu anlamda otomobilin öne çıkan özellikleri arasında. Değişken spor direksiyon ve karışık boyutlarda lastikler tüm modellerde standart olarak geliyor. Sürüş Deneyimi Kontrolü sistemiyle Konfor, Spor ve Spor+ modlarından birisi seçilerek otomobilin yanıtı bu moda göre değiştirilebiliyor.

 

Kumaş tavan 50 km/s hıza kadar seyir halinde dahi sadece on saniyede tek tuşla açılabiliyor. Bagaj kapasitesi %50 artırılarak 281 litreye çıkartılmış. Sport Line modeli ve M Sport paketiyse daha fazla özel tasarım ve donanım seçenekleri isteyen müşterilere alternatif sunuyor.

 

Sınıfında lider sürüş yardım sistemleri

Yeni BMW Z4, Çarpışma ve Yaya Uyarısı, Şehir Freni fonksiyonu ve Şeritten Ayrılma Uyarısı sistemiyle geliyor. Ayrıca opsiyonel olarak Aktif Seyir Kontrolü ve Dur & Kalk fonksiyonu, trafik işaretleri tanıma sistemi, mesafe bilgisi, Şerit Değiştirme Uyarısı, Arkadan Çarpışma Önleme, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı, Aktif Park Mesafesi Kontrolü, arka kamera, Park Asistanı (dikey ve yanal park rehberiyle) ve Geri Sürüş Asistanı alınabiliyor.

 

Teknolojiyle dolu bir model

BMW Head-Up Display de roadster bir modelde ilk kez sunuluyor. BMW 7.0 işletim sistemi sayesinde sezgisel kullanım ve akıllı bağlantı teknolojileri otomobili daha da modern ve konforlu hale getiriyor. BMW Live Cockpit Professional, tamamen dijital kontrol panelinde ve Control Display’de (her ikisi de 10.25 inç ekranlarla) tutarlı bir şekilde tasarlanmış ve kişiselleştirilebilir grafikler sunuyor. Control Display’in dokunmatik fonksiyonelliği, iDrive Controller, direksiyon simidi üzerindeki butonlar ve ses kontrolüyle sürücü ve yolculara çok sayıda kontrol seçeneği veriliyor.

 

BMW ConnectedDrive ile navigasyon haritaları ve yazılımlar havadan güncelleniyor. Tehlike uyarıları diğer BMW araçlar ile etkileşimli olarak iletiliyor. BMW Digital Key özelliğiyle otomobile anahtarsız giriş çıkış yapılabiliyor, ayrıca akıllı telefon aracılığıyla motor uzaktan başlatılabiliyor.

 

CO2 emisyonları ve tüketim

BMW Z4 M40i: yakıt tüketimi ortalama: 7.4 – 7.1 l/100 km, CO2 emisyonları ortalama: 168 – 162 g/km

 

BMW Z4 sDrive30i: yakıt tüketimi ortalama: 6.1 – 6.0 l/100 km, CO2 emisyonları ortalama: 139 – 137 g/km

 

BMW Z4 sDrive20i: yakıt tüketimi ortalama: 6.1 – 6.0 l/100 km, CO2 emisyonları ortalama: 139 – 137 g/km

 

 

Son Güncelleme : 19 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo