Ford yeni Transit 2 Ton, Connect ve Custom minibüslerini tanıttı

Ototeknikveri     20 Eylül 2018 12:55

Ford Almanya’nın Hannover kentindeki IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda bugüne kadarki en verimli ve üretken Transit modellerini tanıttı.

Ford yeni Transit 2 Ton, Connect ve Custom minibüslerini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni minibüsler tasarımı güncellenen ön kısımları, stil kitleri, yeni konsol tasarımları ve gelişmiş teknolojileriyle göz dolduruyor. Plug-in hibrit seçenekler, FordPass Connect araç içi modem teknolojisi ve FordPass mobil uygulamayla uzaktan erişim yeni modellerin öne çıkan teknolojik özellikleri arasında.


Transit 2 Ton

İki tonluk transit versiyonu segmentin ilk dizel yarı hibrit (mHEV) sistemiyle geliyor. Yeni sistem standart dizel modele kıyasla %3 verimlilik artışı sağlıyor.

 

Alıcılar şimdi Transit’i gelişmiş 2.0 litre EcoBlue dizel motorla da tercih edebilecek. Bu da yakıt enjeksiyon sisteminin artırılmış 2200 bar basıncı sayesinde daha etkin çalışma sağlıyor. Elektrik destekli sürüş, ağırlık azaltma önlemleri, düşük yuvarlanma dirençli lastikler ve çeşitli aerodinamik güncellemeler sayesinde aracın yakıt tasarrufu da artmış.

 

105 PS, 130 PS ve 170 PS güç çıkışlarının yanı sıra, şimdi 185 PS (415 Nm tork) versiyon da sunuluyor. 

 

Dizel mHEV teknolojisi performansı artırmaktan daha çok yakıt tasarrufunu amaçlıyor. Buna rağmen, Ford’a göre hibrit sistemin anlık tork desteği düşük devirli kalkışlarda aracın kıvraklığını artırıyor.

 

Aktif güvenlik ve bağlantı teknolojileri

İki tonluk Transit müşterileri FordPass Connect, SYNC3 iletişim ve eğlence sistemi ve Ford MyKey sistemi gibi özelliklerden faydalanabilecek. Ford MyKey sistemiyle filo yöneticileri anahtarlıklara sürücüler için ayrı ayrı hız sınırı, radyo sesi sınırı, aktif güvenlik önlemlerinin sürekli açık kalması gibi ayarlar tanımlayabilecekler. 

 

Kör Nokta Bilgilendirme, Römork Asistanı, Akıllı Adaptif Seyir Kontrolü, Gelişmiş Şerit Koruma, Çarpışma Önleme Asistanı, Yaya Tespiti, Ön ve Arka Geniş Açılı Kameralar, Aktif Park Asistanı, Park Yeri Çıkış Asistanı ve Arkadan Geçen Trafik Asistanı araçtaki diğer sistemler arasında yer alıyor.

 

Daha şık dış cephe, yeni iç mekan

Stil bakımından, yen, Transit daha yüksek ve daha şık üç çubuklu ön panjur ve yeniden tasarlanan bir alt fasya ile geliyor. Üst donanım seviyeleri bi-xenon farlar ve özel Transit ailesi imzasına sahip yeni LED gündüz farlarıyla geliyor.

 

İç mekan dışarıdan daha da modern, yeni bir tasarıma, daha dayanıkı materyallere, yeni koltuk döşemelerine ve artırılmış depolama kapasitesine sahip.

 

Yeni iki tonluk Transit’in Avrupa’da 2019 yılının ortalarından itibaren çıkması planlanıyor. Bu arada, 2020 yılının bahar aylarından itibaren, arkadan çekişli Transit modelleri Ford’un 10 vitesli otomatik şanzımanıyla alınabilecek.


Transit Connect

Yeni Transit’in en çekici versiyonlarından birisi Connect Sport versiyonu. Özel dış cephe kitiyle gelen model, mat siyah spor şeritler, gümüş ya da turuncu vurgular, 16 inç koyu renk alaşım jantlar gibi özelliklere sahip. Standart özellikler arasında bazı kısımlarda deri döşeme, Ford Power başlatma butonu, iki bölgeli klima kontrolü, otomatik hız sınırlayıcılı seyir kontrolü ve statik dönüş sinyalli sis lambaları da yer alıyor.

 

Yeni Transit Connect gücünü Ford’un yeni 1.5 litre EcoBlue dizel motorundan alıyor. Bu motor 75 PS, 100 PS ve 120 PS güç çıkışlarına sahip. Benzinli bir seçenek isteyen müşteriler ise silindir deaktivasyon teknolojili 1.0 litre EcoBoost versiyonunu tercih edebilirler. 

 

Tüm motorlar standart altı vitesli manuel şanzımanla çalışıyor. Bunun yanı sıra opsiyonel 8 vitesli otomatik şanzıman da 100 PS ve 120 PS EcoBlue versiyonlarıyla birlikte alınabiliyor.

 

Bu arada yeni ve kompakt Transit Courier 1.5 litre TDCi dizel (75 PS ve 100 PS) motor ya da 100 PS 1.0 litre EcoBoost motorla alınabiliyor.


Transit Custom

Transit Custom şimdi plug-in hibrit sistemle geliyor.

 

48 km elektrikli sürüş mesafesine sahip sistem, elektrikli motorun yanı sıra 1.0 litre EcoBoost benzinli motor kullanıyor. Bununla birlikte toplam sürüş mesafesi 483 km oluyor.

 

Kompakt 14 kWh likit soğutmalı lityun iyon pil paketi, ön tekerlekleri süren elektrikli motora güç sağlıyor. Araç ön tampondaki şarj portundan şarj edilebiliyor. Hareket halindeyken üç elektrikli mod arasında seçim yapılabiliyor: EV Auto (varsayılan ayar), EV Now (sadece elektrik) ve EV Later (sistem belli bir şarj seviyesini koruyacak şekilde çalışıyor). 

 

Ford Transit Custom serisinin geri kalanını da yenilenen 2.0 litre EcoBlue dizel (185 PS) motor, segmentte ilk dizel yarı hibrit, ayrıca iki tonluk versiyonda bulunan yeni bağlantı ve sürüş yardım sistemleriyle güncelledi. 

Son Güncelleme : 20 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo