Ford F-Vision Future Truck konsepti Hannover’de tanıtıldı

Ototeknikveri     21 Eylül 2018 04:05

Ford Hannover Motor Show’u güncellenen Transit ailesini tanıtmak için kullandı ancak firmanın fuarda bir sürprizi de vardı. F-Vision Future Truck elektrikli otonom tır konsepti de burada ortaya çıktı.

Ford F-Vision Future Truck konsepti Hannover’de tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dün tanıtılan F-Vision, yeni nesil F-150’nin ön izlemesi değil ancak Türkiye’deki Ford Otosan tarafından geliştirilen fütüristik bir tır konsepti. Firma model hakkında henüz fazla bilgi vermese de, resimlerde aracın gövdeyle bütünleşen özgün bir ön cam ile aerodinamik bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz.

 

Konsept dev tekerlekler ve ince LED farlarla çevrili hava girişlerine sahip özgün alt kısmıyla da dikkat çekiyor. Yanlardaki kameralı aynalar ve kabine erişimi sağlayan gömme kapı kolları da öne çıkan özellikler arasında.

 

Aerodinamik tasarım tırın dorsesinde de gömme tekerlekler ve oyuntulu panellerle devam ediyor. Ortaya çıkan görüntü yollarda sıkça karşılaştığımız düz beyaz tır dorselerinden çok farklı duruyor.

 

Ford resmi olarak doğrulamasa da, F-Vision’ın elektrikli güç aktarım organları ve 4. Seviye otonom sürüş sistemine sahip olduğu öğrenildi. Otonom sistem sayesinde tır belli durumlarda otomatik pilot modunda gidebilir.

Konsept ayrıca hafif bileşenler kullanıyor ve farklı tasarımları görüntüleyebilen “interaktif ön kısım” ile geliyor. Bundan anladığımız kadarıyla, aracın ön kısmı bazı durumlarda ekran gibi kullanılabilecek. Resimlerden birinde ön kısma elmas deseni yansıtıldığı görülüyor.

Konsept diğer fütüristik tırlarla bazı benzerliklere sahip olsa da, Ford F-Vision konseptinde aynı zamanda Marvel süper kahramanlarından esinlendiğini açıkladı. Bu açıklama galiba konseptin ön kısmının neden Ironman’in miğferini andırdığı sorusunu da yanıtlıyor.

 

 

Son Güncelleme : 21 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo