İşte elektrikli Kia Niro!

Ototeknikveri     21 Eylül 2018 10:41

ABD’de Kia Niro EV adıyla bir süredir bulunan model, Avrupa’da bu yıl sonunda e-Niro adıyla satışa çıkacak.

İşte elektrikli Kia Niro!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İki kıtadaki versiyonlar arasında isim dışında da bazı farklılıklar olacak.

 

Avrupa için 380 km yerine 485 km

Kia e-Niro'yu, daha önce ABD’de 380 km menzile sahipken, bu kez 485 km elektrikli sürüş mesafesiyle sunacak. Bu sürüş mesafesi 64 kWH lityum-polimer piller ile sağlanacak. Kia e-Niro Ekim ayında Paris Auto Show'da müşterilerin karşısına çıkacak.

 

E-Niro’nun sürüş mesafesi WLTP "kentsel" test döngüsünde 615 km’ye kadar çıkabiliyor, bu da pek çok benzinli araçtan bile daha uzun bir menzil anlamına geliyor. E-Niro'nun 64-kWh pilini şarj etmenin en kısa yolu ise, 100-kW hızlı şarj cihazı. Bu sistemle otomobil 54 dakika içinde % 80 oranında şarj edilebiliyor. İsterseniz modeli daha düşük kapasiteli pil ile almak da mümkün. 39.2 kWh pil kapasitesi ile e-Niro 312 km menzil sunuyor ve bu da pek çok kişinin ihtiyaçları için fazlasıyla yeterli olacaktır. 64 kWh kapasiteli pil ve 150 kW (204 PS) elektrikli motor ile otomobil 7.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. 39.2 kWh pil kapasiteli ve 100 kW (136 PS) gücündeki diğer versiyon içinse bu süre 9.8 saniye olarak açıklandı.

Fren enerjisi geri kazanımı, vites boşta sürüş rehberi (CGC) ve öngörüsel enerji kontrolü (PEC) gibi teknolojilerle otomobilin şarjı daha da uzun süre dayanabiliyor. Niro Hybrid ve Niro Plug-in Hybrid modellerinde olduğu gibi, e-Niro da önden çekişli sürüş sistemine sahip.

 

 

Son Güncelleme : 21 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo