Volkswagen İran'dan çıkıyor

Ototeknikveri     21 Eylül 2018 10:54

Alman otomotiv devi Volkswagen, İran'daki faaliyetlerinin tamamına yakınını sona erdireceğini duyurdu. Bloomberg'in haberi Amerikalı bir yetkiliye dayandırıldı.

Volkswagen İran'dan çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Trump yönetiminin Almanya'nın en önemli otomotiv grubu Volkswagen'i Amerika'nın İran'a yaptırımlarına uymaya ikna ettiği öğrenildi. Hem Beyaz Saray hem de firma konuyla ilgili hemen açıklama yapmamayı tercih etti.

 

ABD'nin Almanya Büyükelçisi görüşmeleri yönetmiş

Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump İran'la ve dünyanın büyük güçleriyle 2015 yılında yapılan anlaşmadan çekilmişti. Anlaşma, Tahran'ın nükleer programını sona erdirmesi karşılığında İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasını içeriyordu.

 

Bloomberg'in haberine göre, Amerika'nın Almanya Büyükelçisi Richard Grenell Wolfsburg merkezli şirketle ABD hükümeti arasındaki görüşmeleri yönetti. Öte yandan, Alman otomobil üreticisinin İran'da insani faaliyetler alanında bazı işlerini sürdürmeye devam edeceği aktarıldı. 17 yıllık bir aranın ardından Volkswagen yerel ithalatçısı Mammut Khodro ile anlaşma imzalayarak İran'a henüz bir kaç yıl önce geri dönmüştü. Firma ilk etapta Tiguan ve Passat modellerini ülkeye sokmuştu. Uluslararası ambargolarla kesintiye uğrasa da, Volkswagen'in İran'daki varlığı 1950'lere kadar dayanıyor.

Son Güncelleme : 21 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo