2019 BMW 3-Serisi yeni dış tasarımını ve teknolojik kabinini gösterdi

Ototeknikveri     23 Eylül 2018 04:45

BMW 3-Serisi satışları ABD’de son üç yılda %40 düştü ve firma Paris Motor Show’da tanıtacağı yeni modelle bu düşüşü tersine çevirmeyi umuyor.

2019 BMW 3-Serisi yeni dış tasarımını ve teknolojik kabinini gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önce bir dizi teaser yayınlayan BMW bu kez daha ayrıntılı sayılabilecek bir video ile modeli ortaya çıkardı. Videoda modelin büyük bir ön panjur ve özgün biçimli farlarla geleceğini görüyoruz. Ana farlar lazer ışığa sahip gibi görünüyor ve LED gündüz farlarıyla çevrelenmiş.

 

Videoda önceki neslin kapı kollarından uzanan karakter çizgisi yerine daha şık bir tasarım ve daha vurgulu bir omuz çizgisiyle geldiği görülüyor.

 

Diğer öne çıkan özellikler arasında iri tekerlek kemerleri, daha şık arka farlar ve entegre rüzgarlıkla gelen bagaj kapağı sayılabilir. Ayrıca yeni kapı kolları, revize edilen yan aynalar ve ikili egzoz sistemi de dikkat çekiyor.

 

Dış cephenin yanı sıra videoda otomobilin iç mekanını da görüyoruz. Görüntüler çok kapsamlı olmasa da, 3-Serisi’nin yeni bir direksiyon simidi ve konsola entegre edilmiş daha büyük bir multimedya sistemiyle geleceği anlaşılıyor.

 

Yeni kontrol panelinin X5 ve 8-Serisi Coupe’de kullanılanlar ile benzerliği gözden kaçmıyor. Ayrıca yeni orta konsolda kontrol düğmeleri güncellenmiş, şık hava girşleri ve parlak metalik kaplamaya yer verilmiş.

BMW teknik özellikleri açıklamak için acele etmiyor ancak otomobilin bir dizi aerodinamik stil yenilikleriyle geleceği doğrulandı. Bu sayede otomobil 0.23 hava sürtünme katsayısına sahip olacak. 3-Serisi daha düşük ağırlık merkezine sahip olacak ve otomobilin ağırlığı 55 kg azaltılacak.

 

Otomobilde öne çıkan diğer yenilikler arasında yüksek teknolojili amortisörlere sahip yeni bir süspansiyon, daha sportif M Sport süspansiyon ve gelişmiş değişken spor sürüş sistemi de bulunuyor.

 

Model dört silindirli ve altı silindirli motor seçenekleriyle sunulacak. Kapsamlı şekilde revize edilen dört silindir benzinli motor BMW’nin en güçlü motoru olma iddiasıyla sunuluyor. Daha sonraki aşamalarda otomobilin plug-in hibrit ve elektrikli versiyonlarının da sunulması bekleniyor.

 

Son Güncelleme : 24 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo