Porsche dizele son veriyor

Ototeknikveri     24 Eylül 2018 12:46

Lüks otomobil üreticisi Porsche 2019’dan itibaren dizel araç üretimini durduracağını açıkladı. Firma sadece benzinli, hibrit ve elektrikli araçlara odaklanacak. Böylece, Porsche dizel üretimine son veren ilk Alman markası oldu.

Porsche dizele son veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek çok markanın dizelden vazgeçme noktasına gelmesine neden olan süreç, Alman otomotiv devi Volkswagen’in 2015 yılında patlak veren dizel skandalıyla başlamıştı. Firmanın dizel araçların egzoz emisyon testlerinde hile yaptığı ortaya çıkmıştı. Porsche markası da Volkswagen Grubu bünyesinde yer alıyor.

 

Porsche’nin şu an tamamen elektrikli modellerinin geliştirilmesine odaklandığı öğrenildi.

 

Porsche Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Blume, "Spor otomobil üreticisi olduğumuz için zaten dizel bizim için hep ikinci plandaydı. Geleceğimizde dizel motorlu araçların olmasını istemediğimize karar verdik. Dizeli şeytanlaştırmıyoruz. Dizel teknolojide itici bir güç ve bu şekilde kalmaya devam edecek ancak biz tercih etmiyoruz." diye konuştu.

 

Blume, Porsche’nin mevcut dizel araç kullanıcılarının hizmet almaya devam edebileceklerini sözlerine ekledi.

 

Volkswagen, dizel skandalı nedeniyle Almanya'da 1 milyar euro (yaklaşık 7,5 milyar TL) para cezasına çarptırılmıştı. Bu karar, firmanın 2007'nin ortasından 2015'e kadar olan dönemde karbon emisyonunu düşük gösteren hileli yazılıma sahip 10 milyondan fazla dizel motorlu otomobil sattığının anlaşılması sonucu alınmıştı.

 

Skandalın ardından yaşanan dizelin itibarını yitirme sürecinde, Almanya'nın bazı kentlerinde hava kirliliğini engellemek için belli yaşın üzerindeki dizel motorlu araçların kullanımı da yasaklandı.

Son Güncelleme : 24 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo