Volvo V60 serisini yeni R-Design versiyonuyla zenginleştiriyor

Ototeknikveri     25 Eylül 2018 05:49

Volvo V60 station srisine yeni R-Design versiyonlarıyla brilikte daha fazla seçenek ve sprotif stil ekledi.

Volvo V60 serisini yeni R-Design versiyonuyla zenginleştiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dinamik tasarım

R-Design versiyonları V60’ın çarpıcı, modern çizgilerini vurgulayan dış cephe özellikleri sayesinde hemen tanınıyor. Bu özellikler arasında ön panjurda, yan ayna kapaklarında, pencere çerçevelerinde, entegre tavan raylarında ve ikili egzoz çıkışlarının çevresinde parlak siyah renk kullanımı sayılabilir. Elmas kesimli 18 inç alaşım jantlar, LED ön sis lambaları ve ön park sensörleri de standart gelen yeni özellikler arasında.

 

İç mekanda siyah tavan döşemesi, spor pedallar, spor deri kaplama direksiyon ve vites kolu, R-Design eşik plakalarıyla R-Design stil teması yansıtılmış. Spor ön koltuklar kısmı deri döşeme, minder ekleri ve çok yönlü bel desteğiyle daha konforlu hale getirilmiş. Otomatik kararan arka aynası, metal yüzeyler, bunun yanı sıra içinde depolama alanı bulunan ve bardak tutucularla gelen arka koltuğun ortasındaki kol dayama yeri de iç mekandaki yeniliklerden bazılarını oluşturuyor.

 

R-Design şasi

R-Design versiyonları daha akıcı bir sürüş deneyimi, daha sert yaylar, hızlı yanıt veren tek tüplü amortisörler, daha kalın denge çubuğu ve 12 mm daha alçak biniş yüksekliğiyle gelen spor süspansiyona sahip. Bu da V60’ın dinamik ve esnek station otomobil karakterini pekiştiriyor ve fonksiyonel bir aile otomobili olmanın ötesine taşıyor.

 

Motorlar

R-Design versiyonu mevcut V60 Drive-E seçeneklerinin hepsine sahip: D3 ve D4 dizel motorlar, altı vitesli manuel ya da sekiz vitesli otomatik şanzıman, ayrıca T5 benzinli motor ve otomatik şanzıman. Otomatik versiyonlar direksiyondan vites geçişi özelliğiyle V60 serisi içinde benzersiz konumda. D4 manuel versiyonu için ortalama yakıt tüketimi 4.4 litre/100 km, CO2 emisyonu ise 119 g/km.

 

Cömert donanım listesi

R-Design, standart V60 donanım listesinin yanı sıra, 9 inç dokunmatik kontrol sistemi, iki bölgeli klima kontrolü, aktif uzun farlı otomatik farlar, 12.3 inç sürücü bilgi ekranı ve elektrikli bagaj kapağı özellikleriyle geliyor. Tüm modeller ayrıca Volvo’nun gelişmiş City Safety koleksiyonuyla geliyor. City Safety çarpışma önleyici sistemler, ayrıca uydu navigasyon, ses aktivasyonlu kontrol ve 10 hoparlörlü ses sistemini içeren Sensus bağlantı paketiyle geliyor.

 

R-Design Pro

V60 R-Design daha da gelişmiş özellikler isteyenler için R-Design Pro versiyonuna yükseltilebiliyor. Bu versiyon tüm motor ve şanzıman seçenekleriyle birlikte alınabiliyor. R-Design Pro, 19 inç alaşım jantlar, karartılmış arka pencereler, adaptif gölge teknolojili aktif farlar ve ayna altı ışıklarla geliyor. Keyless Drive anahtarsız giriş ve motor başlatma, eller serbest bagaj kapağı açma/kapatma gibi özellikler kolay kullanım sağlıyor. Bunun yanı sıra, çok renkli iç mekan aydınlatmasıyla kabin ambiyansı daha etkileyici hale getirilmiş. Head-up display, ön koltuklar içn entegre ıstıcılar ve yan aynalar için otomatik hafızalı ayarlar da dikkat çeken yenilikler arasında.

 

Yeni versiyonlar İngiltere’de 35.410 sterlin (288.989,95 Türk Lirası) başlangıç fiyatıyla siparişe açıldı. Teslimatların yıl sonunda başlaması planlanıyor.


 

Son Güncelleme : 25 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo