Volkswagen’in retro stili elektrikli minibüsü üretime hazır

Ototeknikveri     25 Eylül 2018 11:54

Volkswagen pilli elektrikli I.D. Buzz Cargo teslimat minibüsünü tanıttı.

Volkswagen’in retro stili elektrikli minibüsü üretime hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Cargo minibüsü tam bağlantılı ve otonom bir teslimat minibüsü olarak tasarlıyor. Böylece sürücü minibüs hareket halindeyken teslimatları planlayabilecek. Minibüsün üretime hazır olduğu ve 2021’de çıkabileceği açıklandı.

 

Cargo’nun 150 kilovat (201 bg) elektrikli motoru arka aksa monte edilmiş. Araç arkadan çekişli ya da dört çekişli sürüş sistemiyle alınabiliyor. Sürüş mesafesi pil boyutu ve kullanım şekline göre değişebiliyor. Volkswagen fotovoltaik tavanın topladığı enerjinin Cargo’nun sürüş mesafesini günlük 16 km artırdığını belirtiyor. Minibüste ayrıca endüksiyonlu şarj için zemin plakası bulunuyor. 


I.D. Buzz Cargo Volkswagen’in ticari araç portföyünde Crafter’ın altında konumlanacak. 5505 mm uzunluğundaki araç Caddy ve Caravelle’den biraz daha uzun. 

Volkswagen ayrıca 2022 itibariyle yolcu taşıma amaçlı I.D. Buzz elektrikli minibüsü de piyasaya çıkartacağını açıkladı. Bu araç arkadan motorlu ve hava soğutmalı Microbus ile benzer tasarıma sahip olacak. 

 

Volkswagen elektrikli minibüs piyasasına e-Crafter ile giriş yaptı. ABT ile birlikte hazırlanan bu model 2019’da çıkacak. Volkswagen Hanover Ticari Araç Fuarı’nda ABT’nin Caddy ve Transporter’ın da elektrikli versiyonlarını yapacağını açıkladı.

 

Volkswagen markası I.D. logolu araçlarını 2020’den itibaren üretmeye başlayacak. Bu araçlar MEB elektrikli mimarisini kullanacak. I.D. hatchback ve I.D. crossover 2020 yılının başlarında çıkacak. 

 

Crafter HyMotion konsepti

Volkswagen Hanover’de Crafter HyMotion konseptini de tanıttı. Yakıt hücreli bu minibüs tek dolumla 500 km sürüş mesafesine sahip. Volkswagen Ticari Araçlar satış yöneticisi Heinz-Juergen Loew şu anda aracın piyasa potansiyelini ve maliyetini analiz ettiklerini açıkladı.

Son Güncelleme : 25 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo