2019 Hyundai i30 Fastback N Paris öncesinde Danimarka’da ortaya çıktı

Ototeknikveri     26 Eylül 2018 08:08

Hyundai yeni i30 Fastback N beş kapılı performans modelinden ilk fotoğrafları ve bilgileri yayınladı. Model gelecek hafta Paris Auto Show’da canlı olarak görülebilecek.

2019 Hyundai i30 Fastback N Paris öncesinde Danimarka’da ortaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Vadedildiği gibi, Hyundai N serisinin üçüncü modeli Roma – Paris arasındaki bir yarış kapsamında tanıtıldı. Bahsi geçen Roma ve Paris ise İtalya ile Fransa’nın başkentleri değil, aslında Danimarka’da bu başkentlerle aynı isimleri taşıyan iki köy.

 

Gabriele Tarquini’nin sürdüğü i30 Fastback N, iki köy arasındaki mesafeyi 8 dakika ve 18.49 saniyede tamamlayarak yarışı kazandı.

 

Yeni model i30 N hatchback ile aynı mekanik aksama sahip ve i30 Fastback gövde stilini kullanıyor. Otomobilin 2.0 litre turboşarjlı dört silindirli motoru standart versiyonda 250 PS (248 bg), Performance versiyonunda 275 PS (272 bg) güç çıkışı sunuyor.

 

Her iki durumda da motorun tork değeri 353 Nm. Overboost fonksiyonuyla azami tork 378 Nm’ye kadar çıkartılabiliyor. Standart versiyon 6.4 saniyede, Performance versiyonu ise 6.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor.

 

i30 N’de olduğu gibi, Fastback versiyonu N Grin Control sistemiyle donatılmış. Bu sayede sürücüler beş farklı sürüş modu arasından seçim yapabiliyor.

 

Direksiyondaki özel düğmeleri kullanarak sürücü Eco, Normal, Sport, N ve N Custom sürüş modlarından birisini seçebiliyor. Standart i30 Fastback N ortalam 7 litre/100 km (159 g/km CO2) yakıt tüketirken, Performance versiyonunda tüketim 7.1 litre/100 km (163 g/km CO2).

 

Stil bakımından yeni model – arka kısmı dışında – i30 N ile çok benzer görünüyor. i30 Fastback N, N ön panjur, N ön tampon, siyah yan eşikler ve her iki tamponun altında kırmızı karakter çizgileri gibi özelliklere sahip. Arka kısım modele özel tasarıma sahip ve susturuculu ikiz egzoz çıkışı, arka difüzör, ayrıca bagaj kapağına entegre parlak siyah rüzgarlık ile geliyor.

 

İç mekan bekleneni fazlasıyla veriyor. Hava girişlerindeki kırmızı detaylar, ayrıca vites kolu koltuklar ve N direksiyon simidindeki kırmızı dikişler modele özel. Pratiklik bakımından N logolu modeller standart i30 Fastback ile aynı özelliklere sahip. Standar bagaj kapasitesi 450 litre ve arka koltuklar katlandığında 1351 litreye çıkartılabiliyor.

 

i30 Fastback N iki multimedya sistem seçeneğiyle geliyor: 8 inç Display Audio sistemi entegre arka kamera ve Bluetooth bağlantısı sunuyor, diğer seçenek ise 8 inç navigasyon sistemi. Her iki sistem de Apple CarPlay ve Android Auto entegrasyonu ve motor, devir, egzoz sesi, Performance Package ayarlarını içeren özel N modu ekranına sahip.

 

Güvenlik bakımından i30 Fastback N, Hyundai SmartSense aktif güvenlik sürüş yardım teknolojileriyle sunuluyor. Bunlar arasında İleri Çarpışma Kaçınma Asistanı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Şerit Koruma Asistanı ve Uzun Far Asistanı standart olarak bulunuyor. Akıllı Hız Sınırı Uyarısı ise opsiyonel olarak eklenebiliyor.

 

 

Son Güncelleme : 26 Eylül 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo